Manisa ile Şirvan kardeş oldu!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Toplantısı 2. oturumunda, Manisa ile Azerbaycan’ın Şirvan şehrinin kardeş şehir olması teklifi, oybirliğiyle kabul edildi. Azerbaycan’ın Karabağ zaferini kutlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “30 yıldır işgal altında olan topraklar, çok şükür Türk toprağı olarak yeniden Azerbaycan’da” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Toplantısı ikinci oturumu öncesi meclis üyelerine hitap eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Öğretmenler Günü olması nedeniyle tüm öğretmenlerin günü kutladı. Başkan Ergün, geçtiğimiz hafta görevi başında kalp krizi geçirerek yaşama veda eden Saruhanlı İtfaiye Amiri Ahmet Kemal Kılınç’ı da rahmetle andı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sözlerine Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladı. Başkan Ergün, “Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Yaşamımızda ailemizden sonra bizleri yetiştiren ve geleceğe hazırlayan en önemli kişiler, şüphesiz öğretmenlerimizdir. Adeta bir mum gibi binlerce insana ışık veren öğretmenlerimiz, yılda sadece bir gün değil, her gün başımızın tacıdır. Bu vesileyle başta geçmişinde öğretmenlik olan belediye başkanı arkadaşlarım ve meclis üyesi arkadaşlarım olmak üzere tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Görevleri başındayken şehitlik mertebesine yükselmiş aziz öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

VEFAT EDEN İTFAİYE AMİRİNİ RAHMETLE ANDI

Geçtiğimiz hafta göreve gittiği esnada geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda eden Saruhanlı İtfaiye Amiri Ahmet Kemal Kılınç’ı da rahmetle anan Başkan Ergün, “4 gün önce Saruhanlı İtfaiye Amiri olarak görev yapan Ahmet Kemal Kılınç kardeşimiz, hayat kurtarmak için gittiği kazada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve itfaiye teşkilatımıza bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNİ HATIRLATTI

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının artış gösterdiğine vurgu yapan Başkan Ergün, “Devletimizin yeni tedbirler açıkladığı bu süreçte maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami derecede dikkat etmemiz gerekiyor. Ayrıca mecbur kalmadıkça evimizden çıkmamamız gerektiğini de bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Geçtiğimiz hafta Alaşehir Işıklar Mahallesi Muhtarı Süleyman Baştürk, bu elim virüse yakalanarak, yaşama veda etmişti. Başta muhtarımız olmak üzere, elim salgında yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, tedavisi devam eden herkese acil şifalar diliyorum. Fedakâr sağlık çalışanlarımıza da yüce Allah güç-kuvvet versin. Haklarını ödeyemeyiz. Hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.

“KADINA ŞİDDET SON BULSUN”

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla da görüşlerini belirten Başkan Ergün, şunları söyledi: “Bu vesileyle kadının erkekten, erkeğin kadından üstün olmadığı gerçeğini tam manasıyla idrak edeceğimiz, kötü haberler duymayacağımız mutlu ve huzurlu bir yaşam içinde geçirilen ülke hayaliyle tüm kadınlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Gördükleri şiddet sonucu yaşamını yitiren kadınlarımızı rahmetle anıyor, kadınlarımıza yapılan her türlü şiddetin son bulmasını canı gönülden temenni ediyorum.”

RESTORE EDİLEN TARİHİ KULA EVLERİ KULA BELEDİYESİNE TAHSİS EDİLDİ

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Toplantısı 2. oturumunda Kula ilçesiyle ilgili önemli bir karar alındı. Restorasyonu Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve çalışmaları tamamlanan 4 adet tarihi Kula Evi’nin Kula Belediyesinin kullanımına tahsis edilmesi ile ilgili teklif, oybirliğiyle kabul edildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Kula, sadece Manisa için değil, Türkiye’nin de önemli ilçelerinden bir tanesi. Tarihi yapısı ve doğal güzellikleri ile önemli. Manisa Büyükşehir Belediyemiz tarafından restorasyonu yapılan 4 evin Kula Belediyesine verilmesi ile ilgili teklif ve tarihi yapıların yeniden kazandırılması nedeniyle başta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi yapıların yeniden günümüze kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, alınan kararın Kula için hayırlı olmasını diledi.

MANİSA İLE AZERBAYCAN’IN ŞİRVAN ŞEHRİ KARDEŞ OLDU

Manisa ile Azerbaycan’ın Şirvan şehri kardeş oldu. İki şehir arasındaki kardeşlik, oybirliğiyle kabul edildi. Kararın kabul edilmesinin ardından açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Kardeşimiz Azerbaycan’ın bir şehri ile Manisa’mızın kardeş şehir olması noktasında son aşamaya geldik. Azerbaycan Büyükelçiliği, Manisa ile kardeş şehir olabilecek kentlerin listesini bizlere ulaştırmıştı. Komisyonumuz da bu noktada çalışmalarını tamamladı ve Şirvan şehrinin Manisa ile kardeş şehir olmasını uygun buldular. Bununla ilgili Basın Dairemizle Kültür ve Sosyal İşler Dairemizin hazırladığı bir sunumu var. Bu sunum aracılığıyla Şirvan şehri ile ilgili bir nebze fikir sahibi olabileceğiz. Bu vesileyle Karabağ zaferi dolayısıyla can Azerbaycan’a selamlarımızı gönderiyor, zaferinin mübarek olmasını diliyoruz. 30 yıldır işgal altında olan topraklar, çok şükür Türk toprağı olarak yeniden Azerbaycan’da. Yüce Allah, Türk Milletini her daim muzaffer etsin diyoruz” diye konuştu. Konuşmanın ardından meclis üyelerine Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Şirvan şehri tanıtım videosunun gösterimi yapıldı.

Maddelerin oylanmasının ardından meclis oturumu sona erdi. Aralık ayı meclis toplantısının 8 Aralık’ta yapılmasına karar verildi.

Editör: TE Bilişim