Hava durumu aniden değişirken birçok şehir kar yağışından etkileniyor. Meteoroloji'nin tahminlerine göre bu hafta hava sıcaklıkları düşecek ve özellikle çarşamba günü yurdun birçok noktasında kar etkili olacak.

Aralık ayıyla beraber sıcaklıklar düşüşe geçti, yağmur ve kar yurdu sardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Samsun, Elazığ, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Trabzon’un doğu ilçeleri, Rize çevreleri, Artvin’in kıyı kesimleri ile Diyarbakır, Bingöl ve Batman çevrelerinde kuvvetli yağmur, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur, yükseklerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜNE DİKKAT

Soğuk ve yağışlı geçecek haftada şartların en zorlayacağı gün olarak çarşamba dikkat çekiyor. Çarşamba günü kıyı ve güney bölgeler haricinde tüm yurtta yağış bekleniyor.

EGE

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 8°C

Parçalı bulutlu

DENİZLİ °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

Editör: TE Bilişim