MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi'ndeki kurumlar arasında kanserde erken teşhisin yaygınlaştırılması amacıyla protokol imzalandı.

Şehzadeler İlçesi'nde yaşayanların erken teşhis edilebilir kanser türleri hakkında bilgilendirilmesi ve vatandaşlara danışmanlık, tetkik ve tarama hizmetlerinin verilmesi amacıyla kurumlar arası işbirliği protokolü imzalandı. Şehzadeler Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde imzalanan protokol törenine Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, İl Müftüsü Sinan Cihan, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen, Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet Cesur ve Şehzadeler Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Müjde İlgün katıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, 4 ay önce açılışı gerçekleşen Şehzadeler Toplum Sağlığı Merkezi ile kanser taramalarında önemli bir gelişme kaydettiklerini söyledi. 21-25 Aralık 2015 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı haftalık kanser taramasında ulaştığımız kişi sayısı bakımından Türkiye'de 1'inci olduklarını belirten Ziya Tay, "Meme kanseri taramasında haftalık değerlendirmede Türkiye'de 9'uncu sırada, serviks kanseri taramasında 4'üncü sırada, bağırsak kanseri taramasında ise 1'inci sıradayız. Kolerektal kanser taramasında da yine 1'inci sıradayız. Protokol ile daha iyi seviyelere çıkacağız" dedi.

SAĞLIĞA DESTEK

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, erken teşhisin insanların hayatını kurtarma noktasında ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını dile getirerek Belediye olarak Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne destek vereceklerini açıkladı. Başkan Çelik, imkanlar çerçevesinde halkın sağlığını ilgilendiren, halkın sağlığına yararı olan tüm projelere destek olacaklarını vurguladı. Konuşmaların ardından Şehzadeler Kaymakamlığı, Şehzadeler Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi Arasında protokol imzalandı.

Editör: TE Bilişim