Son günlerde artan kadına şiddet olaylarıyla ilgili Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in de katılımıyla Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekipleri "Kadına Şiddete Son" isimli çalışma düzenledi.

Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekipleri, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in katılımıyla Manolya Meydanı'nda 8 bin adet ?Kadına Şiddete Son' broşürü dağıttı. Polis olarak her zaman şiddet gören kadınların yanında olduklarını belirten Emniyet Müdürü Ceren, "Kadına kalkan elleri mutlaka indireceğiz" dedi.

Gazetecilere açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, "Kadına şiddet son zamanlarda Türkiye genelinde gündeme geldi. Biz sürekli bunları Manisa'da kontrol ediyoruz, yakın takipte de bulunuyoruz. Karakollara da kadına şiddet konularında çok hassas davranıyoruz. Ancak fazla gündeme gelmesi ile bizde duyarlılık gösterdik. Toplum destekli polis vasıtasıyla sosyal dayanışmaya bizde katılmak amacıyla 8 bin adet broşür bastırdık ve bunları dağıtıyoruz. Ayrıca afişlerle ilgili de Manisa'nın değişik yerlerinde dağıtıyoruz. Her zaman her yerde biz kadınımızın yanında olacağız. Kadınlara kalkan elleri mutlaka indireceğiz. Gereğini yapacağız. Yeter ki polise müracaat etsinler. Hiç korkmasınlar. Çekinmesinler. 24 saat biz görev başındayız. 155 olsun karakollar olsun bu konuda kesin talimat var. Gereğini yaparız" şeklinde konuştu.
Toplum Destekli Şube Müdürlüğünden Komiser Nihal Telli ise, toplum destekli polis olarak kadına karşı artan şiddet olaylarında bir farkındalık oluşturmak için önce şoförlere eğitim verdiklerini bugün de vatandaşlara broşür dağıtarak bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyledi.
Editör: TE Bilişim