Şehzadeler Belediyesi Bedesten Salonunda düzenlenen ödül törenine Manisa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tufan Çelik, Kızılay Manisa Şube Başkanı Selman Keresteci, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, Manisa Kızılay Kan Merkezi Müdürü İsmet Nardal, ilçe müdürleri, koordinatörler katıldı.

Proje kapsamınsa 2017-2018 eğitim öğretim yılında okullarda 89 ekip kuruldu. 7 bin 219 ünite kan bağış sayısına ulaşıldı. Bu bağışların yüzde 59 ilk bağış olup, yüzde 39’u ise kadın bağışçıdır. Böylece Türkiye’de yüzde 15 olan kadın bağışçı oranı proje sayesinde yüzde 39’a ulaştı. 

2018-2019 eğitim öğretim yılında da toplam 212 ekip kuruldu. Kurulan bu ekiplere 17 bin 644 kişi kan vermek için müracaat etti. Yapılan çalışmalarla 12 bin 977 ünite kan bağışı toplandı. Bağışların yüzde 48’si ilk bağış olup, yüzde 31’i ise kadın bağışçıdır.  Her iki eğitim öğretim döneminde okullarda toplam 20 bin 196 ünite kan toplandı.

Manisa Kızılay Kan Merkezi Müdürü İsmet Nardal, proje sayesinde kan bağış oranının arttığını söyledi. Projenin bu yıl da devam edecek olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Nardal, “Geçen yıl 57 bin ünite kanı Manisa genelindeki hastanelere verdik. Kan merkezi olarak ise 66 bin ünite kan topladık. Gönül isterdi ki böyle güzel bir proje için düzenlenen ödül törenine protokol üyeleri katılsın. Ama ne yazık ki kimse yok. Bu programı iptal edip başka zaman yapabilirdik ama Manisa’nın uzak ilçelerinden gelen yöneticilerimiz var, onlara saygısızlık olurdu. Ondan dolayı programı yaptık” dedi.

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 4 bin 537 ünite kan toplayarak en fazla kan bağışı alan ilçe olurken, Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise bir günde 1473 ünite kan toplayarak Türkiye rekoru kırdı. Altın plaket ve madalyalarını Türk Kızılay Manisa Şube Başkanı Selman Keresteci takdim etti. Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,  Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gümüş madalya ve plaket, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,  Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bronz madalya ve plaket ile ödüllendirildi. Ayrıca projede aktif görev yapan 36 öğretmen Kızılay tarafından “Teşekkür Belgesi” ve çeşitli takdim edildi.

Editör: TE Bilişim