İşgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda iş ve işçi bulmaya aracılık hizmetini etkin şekilde sunmak için göreve geldiği günden beri yoğun bir çalışma temposu yürüten İŞKUR İl Müdürü Salim Eroğlu, önceliklerinin istihdamın arttırılması olduğunu söyledi. Eroğlu, "İşverenlerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü yetiştirmeyi, temin etmeyi ve işverenlere sunmayı görev olarak benimsiyoruz. Bunun için mesleki eğitimi destekliyor ve İşgücü Yetiştirme Kursları düzenliyoruz" dedi.
NEZİH VAROL
Öncelikli hedeflerinin istihdamı arttırmak ve ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünü yaratmak için kurslar düzenlemek olduğunu ifade eden İŞKUR İl Müdürü Salim Eroğlu, bu amaç doğrultusunda çalışmalarını yürütüyor. Göreve geldiği günden beri yoğun bir tempoyla çalışan Eroğlu, kurumunun çalışmaları hakkında şunları söyledi:
"İŞKUR olarak işgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda iş ve işçi bulmaya aracılık hizmetini etkin bir şekilde sunma, işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik aktif istihdam politikaları yoluyla istihdamı kolaylaştırma, koruma, geliştirme, çeşitlendirme ve işini kaybedenlere geçici bir süre gelir desteği sağlama misyonuyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İşverenlerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü yetiştirmeyi, temin etmeyi ve işverenlere sunmayı görev olarak benimseyen kurumumuz bu kapsamda çeşitli hizmetler geliştirmekte ve uygulamaktadır. Bu hizmetler arasında en önem verdiğimiz programlardan biri olan İşbaşı Eğitim Programı sayesinde işverenlerimiz işe almayı istedikleri kişiyi hiçbir maliyete katlanmadan kendileri yetiştirme, iş arayanlarımız da işi işbaşında öğrenip, mesleki deneyim ve tecrübe kazanma imkanına sahip olmaktadır."
AVANTAJLARI NELER?
İŞKUR İl Müdürü Salim Eroğlu, İşbaşı Eğitim Programı ile işverenlerin sağladığı avantajları şöyle anlattı: "İşe almayı planladıkları kişilerin mesleki gelişim ve deneyim kazanmasını gözlemleme, herhangi bir maliyete katlanmadan işe almayı planladıkları kişileri yetiştirme, işgücü maliyetinin azalması ile rekabet avantajı sağlamaktadır. Ayrıca, işverenlerimizin program sonunda katılımcıları istihdam edilmeleri ile istihdam teşviklerinden yararlanmaktadır. 31.12.2016 tarihine kadar başlayan işbaşı eğitim programını tamamlayan 18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük olan kişilerin program sonrasında 3 ay içinde işe alınması durumunda işe alan işverenler imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteriyorsa 42 ay, diğer sektörlerde faaliyet gösteriyorsa 30 ay süre ile SGK işveren primi İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanmaktadır. İşbaşı Eğitim Programında işveren, iş arayan ve Kurumumuz arasında imzalanan sözleşme doğrultusunda günlük en az 5, en fazla 8 saat, haftalık en fazla 6 gün ve 45 saat olarak uygulanabilmekte ve toplamda en fazla 160 fiili gün düzenlenmektedir. Bu süre zarfında kurumumuz tarafından programa katılan kişilere günlük 38 lira 48 kuruş cep harçlığı ödenmekte, genel sağlık sigortası ve iş kazası ve meslek hastalığı primleri de yine kurumumuz tarafından ödenmektedir. 2015 yılı içerisinde 2 bin 127 kişi İşbaşı Eğitim Programı'na katılmıştır.
5 BİN 752 KİŞİ İSTİHDAM EDİLMİŞ
BAŞARILI SONUÇLAR
İŞKUR İl Müdürü Salim Eroğlu, kurumu tarafından toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla, özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirdiklerini, bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak amacıyla Toplum Yararına Programlar düzenleyerek bu kapsamda 2015 yılında 5 bin 752 kişinin istihdam edildiğini de ifade etti. Eroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Büyükşehir olan ilimiz 2013 TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde işsizlik oranı yüzde 5,1 ile en düşük olan 3'üncü ildir. İl Müdürlüğümüzce, ilimizde istihdamı artırmak ve mesleki eğitimi desteklemek amacıyla İşgücü Yetiştirme Kursları düzenlenmekte olup, bu kapsamda tüm personelimiz ile başarılı bir şekilde çalışmalarımız devam edecektir."
Editör: TE Bilişim