MANİSA'da 34 yaşındaki Hamza Semiz'in iş için başvurduğu Manisa Çalışma İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü'nde başına gelmeyen kalmadı. 2 ay işsiz kalan 34 yaşındaki Hamza Semiz, ekmek parası için Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün toplum yararına çalışma programı kapsamında ormanlık alanlarının bakımını yapmak üzere 3 bin kişiyi işe alacağını öğrendi. İşe girmek için 30 Mart 2015'te mülakata giren Hamza Semiz, 2 hafta sonra mülakat sonuçlarını öğrenmek için Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün yolunu tuttu. Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne giden 34 yaşındaki Hamza Semiz, emeklilik sürprizi karşılaştı. Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkilerince kendisine 4-C memur emeklisi olduğu gerekçesi ile işe alınmadığına dair belge verildi. Bunun üzerine şaşkına dönen Hamza Semiz, memur olmadığını emekli olmak için ise yaşının küçük olduğunu söylese de Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkililerini ikna edemedi.

EMEKLİ OLMADIĞI SGK'DA ORTAYA ÇIKTI
Ortada bir yanlış olduğunu ve bu yanlışı düzeltmek için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Manisa Müdürlüğüne başvuran Hamza Semiz, SGK'dan emekli olmadığına dair belge aldı. Belge ile birlikte tekrar Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne giden Hamza Semiz, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkililerince işe giriş tarihlerinin bittiği gerekçesi ile işe alınmadı. Bunun üzerine Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı hata yüzünden işe alınmadığını ileri süren Hamza Semiz, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

SEMİZ OLAYI ANLATTI

Konuya ilişkin açıklama yapan Hamza Semiz, "Ben bugüne kadar hep fabrikalarda çalıştım. Toplam 583 günüm var. Son olarak ormanlık alanlarda çalışmak için başvurduğum Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nde ?4-C Memur Emeklisin' dediler. Ben emekli olmadığımı söyledim. İkna edemedim. SGK'ya gittim. Emekli olmadığıma dair belge aldım. Tekrar İşkur'a gittim. Beni zaman geçti diyerek tekrar işe almadılar. Bu yüzden Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulundum" dedi.
Editör: TE Bilişim