Olay, Mutlu Mahallesi 3600 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre; İ. B. (28) isimli kadın oğluyla birlikte yaşayan N. K.(57) isimli yaşlı kadına ?Oğlunu erken emekli edebilirim, bunun için işlemleri başlatalım' dedi.M.K.(33) isimli engelli vatandaşın annesi N.K., İ.B.'ye inanarak, anlattığı yolu izledi ve oğlunun erken emekli edebileceğine inandı. Yaklaşık 2 aylık süreçte İmran B. isimli kadına 108 Bin TL ödeyen N.K. herhangi bir sonuç olmadığını görünce durumu polise haber verdi.
HİÇBİR ÖDEME YOK
N.K.'nın şikayeti üzerine harekete geçen ve araştırma yapan polis Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) herhangi bir para ödenmediği gördü.Emniyet ekipleri zanlı durumda bulunan İ.B. isimli dolandırıcı kadını takibe aldı. Bir süre izlenen zanlının, taksicilik yapan E.U. isimli şahsı da dolandırdığını tespit edildi.
SABIKALI DOLANDIRICI
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan İmran B.'nin 50 farklı suçtan dosyası bulunduğu belirlendi. İmran B.'nin emniyet müdürlüğünde alınan ifadesinin ardından Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından Adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemeden sonra tutuklanan İmran B. cezaevine konuldu.
Editör: TE Bilişim