Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerlerin yaptığı darbe kalkışması ardından inşaat ve emlak sektörünün kan ağladığını belirtti; "İnsanlarda 15 Temmuz'dan önce de para vardı, 15 Temmuz'dan sonra da para var ancak piyasaya vermiyor. Şu anda inşaat ve emlak piyasasında güven ve istikrar yok" dedi.
15 Temmuz Darbe Girişimi'nin kamuda yankıları devam ederken, iş dünyası da FETÖ'den payını aldı.
Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, darbe girişimi sonrasında vatandaşların emlak ve inşaat sektörüne güvenini yitirdiğini ve bu nedenle piyasadaki istikrar ortamının yok olduğunu söyledi.
FAİZ İNDİRİMİ DE FAYDA ETMEDİ
Emlak ve inşaat sektörünün birçok noktada lokomotif görevi gördüğünü belirten Başkan Bahattin Akyüz, "15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında ekonomik anlamda en büyük zarara uğrayan kesim inşaat ve emlak sektörü oldu. Bu sektörler lokomotiftir. Bütün sektörler ve meslek gruplarını hareketlendiriyoruz. Bu yüzden darbe girişiminin en büyük zararı lokomotif sektörlere oldu." dedi.
Darbe girişimi ardından uygulanan faiz indirimlerinin piyasayı hareketlendirmediğini kaydeden Akyüz, sektörün ekonomik anlamda ciddi bir tıkanma yaşandığını söyledi.
Bahattin Akyüz, "15 Temmuz'un sıkıntılarını aşmak için hükümet bazı tedbirler aldı. Bankalar faiz indirimine gitti. Şu anda faizler yüzde 1'in altında. Bu kadar büyük bir faiz indirimi sonrasında piyasada patlama olması gerekirdi ancak beklenilen sonuç alınamadı. Piyasada hareketlilik yok." diye konuştu.
ZOR GÜNLER KAPIDA
Vatandaşların ellerindeki parayı istikrar olmadığın için emlak ve inşaat sektörüne yatırmadığını ifade eden Başkan Akyüz, "Faiz oranlarının yüzde 1.20'lerden yüzde 0.90'lara düşmesi İstanbul, Ankara ve İzmir'deki emlak piyasasını bile tam olarak hareketlendirmedi. Bu noktada olaya geniş bir açıdan bakmalıyız. Demek ki faizlerin azalması bile piyasayı hareketlendirmiyor. Bunun nedeni 15 Temmuz sonrası vatandaşın piyasaya güvenmemesi." dedi.
Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz son olarak, ekonomik sıkıntıların önümüzdeki aylar içerisinde gözle görünür bir hal alacağının altını çizerek, "FETÖ özellikle inşaat piyasasında hızlı bir şekilde büyümüş bir terör örgütü. İnsanlarda 15 Temmuz'dan önce de para vardı, 15 Temmuz'dan sonra da para var ancak piyasaya vermiyor. Şu anda inşaat ve emlak piyasasında güven ve istikrar yok. Vatandaşların birçoğu korkarak para çıkaramıyor. Esas sıkıntı bundan sonra başlayacak." İfadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim