Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Selendi Belediyesi arasında yapılan protokol ile Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Selendi Belediyesi’ne kilit parke taş desteği sağlanacak. 

Protokole imzalar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş tarafından atıldı. İmza sonrası protokol ile ilgili açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Selendi Belediye Başkanımız Nurullah Savaş ile birlikte bugün bir protokolü imza altına aldık. Bugüne kadar Selendi ilçemizin mevcut mahallerinde eksik olan taş döşemesi işinde, geçtiğimiz aylarda 80 bin metrekarelik taş döşemesi protokolünü yapmıştık. Bu geçtiğimiz 6 aylık süre içinde Nurullah Savaş Başkanımız taşı bizden işçiliği onlardan olmak üzere 80 bin metrekarenin döşeme işini ilgili mahallelerde bitirdi. Bugün de ilave olarak geriye kalan mahallelerde hizmetimizi devam ettirme noktasında olduğumuz için 50 bin metrekare daha taşın, Salihli’de bulunan taş fabrikamızdan çekimi için protokolü imza altına alıyoruz. Hem Büyükşehir hem de Selendi Belediyesi olarak, ortak işbirliği ile mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın kendilerini daha mutlu, huzurlu ve çamurdan kurtulmuş yaşam alanlarına kavuşturmak tek arzumuz. Bu amaçla ben değerli başkanıma da çalışmalarında başarılar diliyorum. Bizim de çorbada bir tuzumuz oluyorsa ne mutlu” dedi.

“SELENDİ’DE EKİP SAYILARI ARTACAK”

Başkan Ergün, Selendi’de yürütülen altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanması amacıyla ekip sayısında artış yapılacağını belirterek, “Ekip sayılarını da önümüzdeki hafta Salı-Çarşamba’dan itibaren arttıracağız. Selendi merkezinde şu anda yapılmış olan altyapı çalışmalarında 2 ekip üst yapıda çalışırken ilave olarak önümüzdeki hafta 4 ekip daha girerek hızlı bir şekilde Selendi merkezimizi tekrar eski haline çevirmek niyetindeyiz” diye konuştu.

“BİRÇOK PROJEYE İMZA ATTIK”

Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş ise yapılan protokol ile ilgili olarak, “Cengiz Ergün başkanımızla 2009’da başlayan bir hizmet yolculuğumuz var. Bu yolculuk dahilinde de ilçemize büyükşehrin Manisa Belediyesi döneminden verilen gerek küçük ölçekli gerekse büyük ölçekli ilçe tarihinde gerçekten önem arz eden birçok projeye imza attık. Bu süreç zarfında yaptığımız çalışmalarda biz her daim desteklerini, ilçemizle ilgili bakışını biliyoruz. 2014 yılında hizmet Manisa’nın en doğusundan Selendi’den başlanacak sözüyle birlikte bugüne geldiğimiz bir süreç var. Burada merkez dışındaki mahallelerde eksikliğini gördüğümüz, altyapıyla sorunu olmayan mahallelerdeki üst yapı çalışmalarını daha önce Cengiz Ergün başkanımızla yapmış olduğumuz protokolde, işçiliğini biz üstlenip birçok mahallemizin çamurla ilgili sorununu gidererek vatandaşlarımızın daha huzurlu yaşaması noktasında eksikliklerini gidermiş olduk. 1954 yılında ilçe olmuşuz. 70 yıllık ilçe tarihinde de devrim niteliğinde çok büyük bir projeye girişildi. Altyapıyla ilgili ilçe merkezinde Cengiz başkanın önderliğinde ve geldiğimiz noktada altyapıyla ilgili birçok çalışma tamamlandı. Üstyapı çalışmaları tamamlanmak üzere, çalışmalar süratle devam ediyor. Biz, şimdiye kadar yapılan çalışmaları projeleri, kendimize mal etme gibi bir durumumuz söz konusu olmadı. Burada herkesin katkısı vardır. Biz onu söylüyoruz. Vatandaşlarımızın şimdiye kadarki destekleri ve duaları, bunların yanında sabırları var. Bugüne kadar yaptığımız görüşmede altyapıyla ilgili devam eden çalışmalarda eksikleri tekrar masaya yatırdık. Süratle vatandaşlarımızın ilçe merkezi başta olmak üzere altyapının tamamlanması ve kısa sürede de üst yapının tamamlanmasıyla birlikte, ana caddeler başta olmak üzere kısa sürede de bambaşka bir Selendi’ye kavuşmuş olacağız. Burada hemşerilerim adına bir kez daha Cengiz Başkan’a kazandırmış olduğu projeler için teşekkür ediyorum. Her daim yardımlarını desteklerini yanımızda hissediyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de önümüzdeki Mart ayına kadar da eksikleri tamamlamış olacağız” dedi. Almıla Nur Berilğen

Editör: Nuray Bozkurt