Yunusemre Belediyesi ve Sancak Çevre Eğitim ve Spor Kulübü Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "İklim Değişiminin Türkiye Suları Üzerine Etkisi" semineri gerçekleştirildi.
TARİHİ Bedesten ve Çok Amaçlı Salon'da gerçekleştirilen, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Su Vakfı Başkanı Prof. Dr. Zekai Şen'in konuşmacı olduğu seminere Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Şule Uygur, Kılıç Kaya ve Hakan Akgöl ile Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal katıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Su Vakfı Başkanı Prof. Dr. Zekai Şen, insanoğlunun sadece çevresini değil, atmosferi de kirlettiğini belirterek, "Ben çocukluğumda hatırlıyorum metrelerce kar oluyordu. Ama şimdi öyle bir durum yok. Günümüzde değişik meteorolojik olayların değişikliklerin olduğunu gözlemleyebiliyoruz. Bunun suçlusu kimdir diye soracak olursak bunun suçlusu gelişmiş ülkelerdir. Gelişmiş ülkeler gelişmekte olan ülkelerden aldıkları doğal kaynaklar ile atmosferi kirlettiler. Atmosferin sıcaklığı artarsa birçok olaylar olabilmektedir. Türkiye'nin de su hukukuyla ilgilenen hukukçuları olsa keşke. Su meselesi gelecekte Türkiye ilgili gelecekte bir takım sorunlar ortaya koyabilir. Batılılar tüketim toplumu olun üretici olmayın diyor. Tüketim toplumu olmanın bir takım olumsuz sonuçları ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Seminerin ardından konuşmacı Şen'e protokol üyeleri tarafından çiçek ve plaket takdim edildi.


Editör: TE Bilişim