ŞEHZADELER Belediyesi Kadın Meclisi tarafından projesi hazırlanan ve Şehzadeler Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hünerli Eller pazarının açılışı 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yapıldı. 53 bayanın 13 stantta satışı sunduğu el emeği göz nuru ürünlere Manisalılar büyük ilgi gösterdi. Hünerli Eller Pazarının bundan sonra her hafta perşembe günleri Manisalıların hizmetinde olacağı bildirildi.
Şehzadeler belediyesi tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yanındaki sevgi yolunda Hünerli Eller Pazarı açıldı. Açılışa Şehzadeler Belediye Başkan Vekili Asiye Zurnacı, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Şehzadeler kent Konseyi Başkanı Nejat Arusan, Şehzadeler Kadın Meclisi Başkanı Seher Taydaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Protokol üyelerinin kurdele kesimi yaparak gerçekleştirdiği açılış sonrası bir açıklama yapan Şehzadeler Belediye Başkan Vekili Asiye Zurnacı, "Kadınlar Gününde böyle bir projeyi başlatmaktan çok büyük bir gurur duyuyorum. Tüm kadınlarımızın Kadınlar Gününü kutluyorum. Şehzadeler Kadın Meclisi Seher Hanım ve bütün ekip gerçekten çok güzel projelere imza atıyor. Burada da kadınlarımızın evde yaptıkları el emeği göz nuru hem yiyecek hem de ürünleri halkımıza sunmanın gururunu yaşıyoruz. Gerçekten kadınlarımızı istihdama dahil etmek ve evlerine bir şekilde katkıda bulunmaları için bunun gibi yollar ve girişimcilik ruhunu ortaya çıkarmak için 53 tane kadınımızla başladığımız bu yola bütün Şehzadeler kadınlarımızı davet ediyorum. Biliyoruz ki kadınlar şuana kadar deneyimlerini, becerilerini bunun gibi ürünlerle göstererek bizlere sunmak istiyorlar. Biz de bunun için bir kapı açtık onlara. Ürünlerimizi de gıda mühendislerimiz kontrol ederek halkımıza sunuyorlar. Tüm Manisalı kadınları her Perşembe günü Turizm Müdürlüğü önünde 13 tane ile başlattığımız bu stantlarımıza bekliyoruz. Buyurun gelin hayırlı olsun diyorum." dedi.
Amaçlarının bu tip pazarları diğer yerlerde de artırmak olduğunu dile getiren Zurnacı, "Biliyoruz ki Manisa'da gerçekten bu el emeğini sunmak isteyen çok kadınımız var. Bu bir başlangıç inşallah devamı gelecek" diye konuştu.
Kadının elinin değdiği her yerde güzellik olduğunu dile getiren Şehzadeler Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Seher Taydaş ise şunları söyledi:
"Kadının bulunduğu her yerde bir güzellik var. Bu amaçla kadınlar Gününde bu açılışı yapmak istedik. Burada 53 bayanımız, ihtiyaç sahibi hanımlarımız, hem ürettiklerini satanlar, gıda olarak ve el işi olarak burada satış yapacaklar. Şehzadeler'imize hayırlı uğurlu olsun."
Pazarın ilk gününde tezgah açan 53 kadından biri olan Fatma Taylan ise, "Bugün pazarımızın ilk günü. Bundan sonra her Perşembe günü açılacak ve Hünerli Eller Pazarı bizim için büyük bir avantaj. Hem tanıtım açısından hem de gıda ürünlerimizin satışı açısından. Herkesi bekliyoruz. Çölyak hastalarına yönelik ürünlerim var. Tarhanam var, oyun hamurlarım var. Daha başka gıdalarım da var ama onları bu hafta getiremedim. Bundan sonraki haftalarda onları da tezgahımda satacağım. Glutensiz ürünlerin satışını yapacağım. Benim yürüdüğüm kulvar Glutensiz." dedi.
Başkan vekili Zurnacı ve beraberindekiler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Manisalı kadınlara karanfil dağıtarak günlerini kutladı.
Editör: TE Bilişim