Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanı Kurtuluş Kuruçay, Manisa TV'nin canlı yayın konuğu oldu. 'Yerelden Yönetim' programına katılan Daire Başkanı Kurtuluş Kuruçay, programda Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği asfalt çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. 4 adet yol şantiyesi ile hizmetlerin sürdürüldüğünü belirten Daire Başkanı Kurtuluş Kuruçay, "Sorumlu olduğumuz yolların tamamı 5 bin 976 kilometre. Biz bu zamana kadar bu yolların tamamında 4 bin 800 kilometrenin üzerinde çalışma yürüttük" dedi.

"Yol Yapımı Aşamalı Bir Süreç"

2019 yılında Büyükşehir Belediyesi'nin kendi ekipleriyle gerçekleştirdiği 350 kilometrelik asfalt çalışmasının ardından 2020 yılı için de çalışmalara başlanıldığını ifade eden Kurtuluş Kuruçay, "Ancak pandemi nedeniyle TÜPRAŞ üretimi durdurdu ve bize bitüm malzemesi sağlayamayacağını iletti. Temmuz'un sonunda tekrar üretim başladı. Biz de Ağustos ayında tekrardan çalışmalara başlayabildik. Bitüm alamadığımız süreyi de temel yaparak, yol genişletme yaparak, banket açma yaparak geçirdik. Çünkü yol yapım aşamalı bir süreçtir. Bölgenin ihtiyaçları yönünde çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

"850 Kilometrenin Üzerinde Sathi Kaplama Çalışması Yaptık"

Bitüm üretiminin başlamasının ardından Ağustos ayında tekrardan asfalt çalışmalarına başlanıldığını belirten Daire Başkanı Kuruçay, "Geçtiğimiz yıl 100 gün gibi bir sürede 850 kilometrenin üzerinde sathi kaplama çalışması yaptık. Bitüm üretiminin durmasına bağlı olarak çalışmalarımızın etkilenmesinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün talimatları doğrultusunda alternatif olarak yapılabilecek çalışmalar noktasında incelemelerde bulunduk. Bu noktada beton yol uygulaması üzerinde çalışmalarımızı geliştirdik. Şimdi beton yol ekibimizi de kurduk. Bu noktada bu işlerde kullanılan tüm ekipmanların satın alınması gerçekleştirildi. Şu anda da özellikle tarımsal olarak kullanılan Beyoba-Lütfiye-Alibeyli mahalleleri arasındaki yolda beton çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

2021 yılı Hedeflerini Anlattı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanı Kurtuluş Kuruçay, 2021 yılı asfalt sezonu hedeflerinden de bahsetti. Yapılan çalışmaları mahalle muhtarları ve vatandaşların memnuniyetle karşıladığını dile getiren Daire Başkanı Kurtuluş Kuruçay, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, sathi kaplama konusunda kendi ekiplerimizle yaptığımız uygulamaların devamı noktasında bin 200 kilometrelik bir hedef koydu. Bu 17 ilçenin tamamında 4 adet yol şantiyemizin marifetiyle yürütülecek. Bu noktada biz hazırlıklarımızı daha önceden yapmıştık. Şu anda herhangi bir eksiğimiz görünmüyor. Bin 200 kilometre sathi kaplamanın dışında da yine beton yolu da kendimiz yapma yoluna gidiyoruz. Beton yol imalatlarımız da sürecek. Şu ana kadar 120 kilometre imalatımız tamamlanmış durumda. Yıl sonuna kadar bunu da 200 kilometrenin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim