18 ARALIK Uluslararası Göçmenler Günü nedeniyle Manisa'da ikamet eden Suriye, İran ve Afganistan uyruklu göçmenler ile birlikte Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti.
Valilik makamında gerçekleştirilen ziyarette Vali Bektaş'a bilgi veren Manisa İl Göç İdaresi Müdürü Abdurrahman Şeref Doğramacı, 18 Aralık gününün Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Göçmenler Günü olarak kutlanması nedeniyle Suriye uyruklu Zıdan Hatıb, İran uyruklu Zına Zıaaein ve Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Afganistan uyruklu Rokhshana Fetrat ile birlikte ziyarete geldiklerini söyledi. Manisa'daki göçmenlerin yaklaşık yarısının son dönemde Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı Suriye, geri kalanın büyük kısmının İran ve Afganistan kökenli olduğunu belirten Doğramacı, "Bunun dışında Irak ve diğer milletlerden göçmenlerimiz var. Bunların bir kısmı uluslararası koruma başvuru sahibi, bir kısmı geçici koruma, özellikle Suriyeliler geçici koruma sahibi" dedi.
Vali Bektaş ziyarette yaptığı konuşmada, göç sorununun insanlığın ortak sorunu olduğunu belirterek Manisa'da ikamet eden yabancılara sorunlarının çözümünde yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.
Vali Bektaş'ı ziyaret eden yabancı konuklar da Türkiye'de yaşamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
18 ARALIK DÜNYA GÖÇMENLER GÜNÜ
18 Aralık günü, BM tarafından 2000 yılında 'Uluslararası Göçmenler Günü' olarak kabul edilmiştir. Her yıl 18 Aralık'ta kutlanan Uluslararası Göçmenler Günü; dünya çapında göçmenlerin ve yerinden edilmiş insanların yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir.
Editör: TE Bilişim