Genelkurmay Başkanı Vekili Orgeneral Ümit Dündar, "Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız ve TBMM, TSK ile tam bir dayanışma içinde demokrasinin ve hukukun yanında yer alarak bu darbe girişimini önlemiştir" dedi. Dündar, Donanma Komutanı Veysel Kösele ile temas kurulamadığını söyledi

Dündar'ın açıklamaları şöyle:
KOMUTANLAR GÖTÜRÜLDÜ
İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin muhtelif şehirlerinde emir komuta zinciri dışında bir askeri hareketlilik başlamıştır. Kısa sürede yapılan değerlendirme sonucunda, bu hareketliliğin, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış olan, çeşitli rütbelerden bir grup asker tarafından başlatılan bir darbe girişimi olduğu anlaşılmıştır. Genelkurmay Karargahında ve diğer görevlerdeki çok sayıda komutan darbe komutasında bulunan kişiler tarafından ele geçirilerek, ilk anda bilinmeyen yerlere götürülmüşlerdir.
DEVLETİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞTILAR
Ankara ve İstanbul yanında çeşitli şehirlerimizde devleti ele geçirmeye yönelik faaliyetler gözlenmiştir. Bu durum darbecilerin medya ile giriştiği algı operasyonunu kısa sürede çökertmiştir. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız ve TBMM, TSK ile tam bir dayanışma içinde demokrasinin ve hukukun yanında yer alarak bu darbe girişimini önlemiştir.
MİLLETİMİZ DEMOKRASİ VE CUMHURİYETE SAHİP ÇIKTI
Milletimiz sokaklara inerek, tankların önüne geçerek demokrasimize ve cumhuriyete sahip çıkmışlardır.
TEDBİRLER SÜRATLE ALINDI
Gerek Emniyet teşkilatımız gerekse savcılarımız darbe teşebbüsü karşısında gereken tedbirleri süratle alarak sürecin önünü kesmişlerdir. Devleti ve milletiyle el ele veren, tarihi bir dayanışma örneği gösteren Türkiye, bu darbe girişimini akamete uğratmıştır.
BİR GRUBUN CİNNETİ...
Ancak bu girişim sırasında Türkiye, maalesef kendi Meclisini, kendi kurumlarını bombalayan, kendi vatandaşına kurşun sıkan bir grubun cinnetine şahit olmuştur. Ülkesini koruması için kendisine emanet edilen silahları kendisine çevirenlerin sergiledikleri alçaklığı bu millet asla unutmayacaktır. Azim ve kararlılıkla devletine sahip çıkan milletimizin her bir ferdine şükranlarımızı sunuyoruz. Milletimizin asla endişesi olmasın ki Türkiye, darbeler ve cuntalar dönemini bir daha açılmamak üzere kapatmıştır.
SİLAHLARI KENDİSİNE ÇEVİRENLERİN ALÇAKLIĞI...
Silahları kendisine çevirenlerin alçaklığını bu millet asla unutmayacaktır. Milletimizin her bir ferdine şükranlarımızı sunuyoruz.Türkiye cuntalar ve darbeler dönemini bir daha açılmamak üzerine kapatmıştır.
90 ŞEHİT VAR
Maalesef 41'i polis, 2'si asker 90 şehidimiz var. Türkiye bu ihanet teşebbüsünün üstesinden gelerek demokrasiye bağlılığını tüm dünyaya göstermiştir.Paralel Devlet Yapılanması'nın tamamının ordumuzdan temizlenmesi konusunda kararlıyız.
DİĞER KOMUTANLARDAN BİLGİ YOK
Son durum, basından da takip ettiğiniz gibi Sayın Genelkurmay Başkanımız harekat bölgesinde görevine başlamış durumda. Diğer komutanlarımızdan da şu anda herhangi bir bilgi vermem mümkün değil. Şu an temas kuramadığımız komutanlarımız içinde Veysel Kösele de var. (Donanma Komutanı Oramiral Kösele'nin rehin tutulduğu iddia edilmişti)

TIKLA İZLE
Editör: TE Bilişim