MANİSA
Büyükşehir Belediyesi'nin genç neslin eğitimlerine katkı sağlamak için 17 ilçede hayata geçirdiği MABEM dershanelerinde öğrenim gören öğrenciler, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nu gezdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin hangi şartlarda kurulduğunun anlatıldığı gezide, gençlere atalarımızdan emanet olan toprakların korunması vurgusu yapıldı.

Alaşehir ve Kula MABEM öğrencileri, eğitmenleri eşliğinde Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında şehre kazandırılan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nu gezdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği 3 otobüsle Manisa'ya gelen gençler, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu sorumluları Neşe Ay ve Ahmet Kaş gözetiminde anıtı gezdi, diaramalarla ilgili bilgi aldı. Manisa'ya 2013 yılında kazandırılan anıtın 3 yılda 80 binin üzerinde ziyaretçi ağırladığı belirtilirken, Kula ve Alaşehir MABEM öğrencilerine Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Çanakkale Savaşı ile ilgili bilgiler verildi.
GENÇLER ANITA HAYRAN KALDI
Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nu ilgiyle gezen gençler, diaramalardan fotoğraf makinesi ve cep telefonlarıyla bol bol görüntü aldı. Gezi sonunda gençlere Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından bastırılan ve Çanakkale Savaşları'nı anlatan çizgi roman ve kitapçıklardan hediye edildi. Günü hatıra fotoğrafı çektirerek ölümsüzleştiren gençler, böylesi güzel bir eseri kente kazandırdığı için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti.
Editör: TE Bilişim