MANİSA Fen Lisesi'nin bu yıl beşincisini düzenlediği TÜBİTAK 4006 Destekli Proje Yarışmasına katılan 42 projeden ön elemeyi geçen 25 proje sergilendi.
Yunusemre İlçesi Manisa Fen Lisesi'nde düzenlenen Proje Yarışması sergi açılışına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunusemre, Turgutlu, Akhisar, Soma, Kırkağaç, Gördes, Gölmarmara Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Manisa'nın çevre il ve ilçelerinden 25 projenin sergilendiği eserler büyük beğeni topladı.
Manisa Fen Lisesi Müdürü Hüseyin Kırtaş yaptığı açılış konuşmasında, "Daha önceki yıllarda Bilim ve Teknoloji Haftasında, resmi ve özel ilimiz geneli ortaokul öğrencileri arasında düzenlediğimiz 'Ödevini Bize Getir' adlı proje yarışması bu yıl itibariyle kapsamı ve alanı genişletilerek bölgesel düzeye çıkarılmış, çevre il ve ilçe okulların katılımıyla daha renkli ve çekişmeli hale gelmiştir. Bu yıl düzenlediğimiz MFL Proje Yarışmasına çevre il ve ilçelerden toplam 42 eser katılmış ve bu eserler jüri üyelerimizin ön değerlendirmesinden geçerek 25 projeye düşürülmüştür. Bu anlamda bugün aramızda olan ve çalışması ilk 25 proje arasına girerek sergiye davet edilen bütün yarışmacılarımızı tebrik ediyor başarısının devamını diliyorum" dedi.
Kırtaş şöyle devam etti: "Manisa Fen Lisesi Proje Yarışmasıyla, ülkemizin geleceği gençlerimizi milli ve manevi değerlerimize bağlı bireyler olarak, temel ve uygulamalı bilimlerde araştırmaya özendirmek, bilime meraklı gençlerin yolunu açmak, onların "Geleceğin Bilim İnsanları" olarak yetişmelerine katkı sağlayarak gençlerimizde özgür düşünce, uygulamalı bilimsellik ve teknik becerilerin gelişmesine katkı sağlamak hedeflenmiştir. Daha 4 yıl önce okul koridorlarında merkez okulları ile yapılmaya başlanan bu yarışma, önce İlimiz geneli tüm okullara yayılmış, ardından geçen yıl hedef olarak koyduğumuz Bölgesel düzeye çıkarılarak daha geniş katılımlarla, daha büyük salonlarda yapılmaya başlanmıştır.TÜBİTAK 4006 Destekli Bilim Şenliğimize, hazırlamış oldukları projelerle katılan, emek ve zaman harcayarak bir ürün ortaya koyan bütün öğrencilerin çalışmaları bizim için değerlidir. Ancak 2 günlük sergide, yarışma jürisinin yapmış olduğu ön eleme sonucunda ikinci aşamaya kalan 25 proje çalışmasını sergileme imkanımız olacak."
Vali Erdoğan Bektaş, öğrencilerin yaptıkları projelerin sergilendiği stantları gezerek bilgi aldı. Vali Bektaş Proje Yarışmasının hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.
Sergi, 2 gün boyunca merkez ve çevre okullardan gelen öğrencilerin ziyaretine açık olacak.
Editör: TE Bilişim