Manisa Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı meslek liselerindeki mesleki ve teknik eğitimin tanıtımına yardımcı olmak amacıyla hazırlanan "Hem meslek hem destek" projesiyle mesleki eğitimdeki gençlerin, Manisa'nın şehir merkezine uzak mahallelerinde bulunan okullarda öğrenin gören ihtiyaç sahibi çocukların saç bakımlarının yapılması hedefleniyor. 28 okulda yaklaşık 4 bin öğrenciye hizmet verilmesi planlanan projenin ikinci ayağı Yunusemre İlçesi Taytanlı İlhan İlköğretim Okulu'nda başladı. Erkek öğrencilere Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi'nde berberlik eğitimi alan kalfa adayı öğrenciler, kız öğrencilere ise Şehzadeler İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi kuaförlük bölümü öğrencileri tarafından saç kesim ve bakım hizmeti yapıldı. Minik öğrenciler ise aldığı bu hizmet karşısında kendisi gibi öğrenci ağabeylerine ve ablalarına teşekkür etti.

4 BİN ÖĞRENCİ PROJEDEN YARARLANACAK
Proje kapsamında gazetecilere açıklama yapan Manisa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hilmi Polat, "Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2014-2015 eğitim-öğretim yılındaki çalışmalarımız kapsamında hem destek hem meslek olarak planladığımız faaliyetlerden birisini bugün Taytanlı İlhan İlköğretim Okulu'nda gerçekleştiriyoruz. Bu faaliyetlerimizin amacı özellikle meslek lisesindeki öğrencilerimizin el becerilerini geliştirmek ve aynı zamanda bir sosyal sorumluluğu yerine getirmek. Daha önce planlamış olduğumuz toplam 28 okulda 4 bin öğrenciye ulaşma hedefimizin 200 öğrenci kısmını bugün burada gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yaklaşık burada 200 öğrencimiz çıraklık eğitim merkezi öğrencilerimiz tarafından saç bakımlarını gerçekleştirecek. Burada öğrencilerimizin hem bundan sonraki süreçte kalfa olmalarına yönelik el becerilerini geliştirmek onları o sınava hazırlamak hem de bir sosyal sorumluluk anlayışı ile burada ihtiyacı olan öğrencilerimizi velilerin izni doğrultusunda saç kesimve bakımlarını yapmak. Kız öğrencilerimizin saç bakım ve kesimini Kız Meslek Lisesi Öğrencileri, erkek öğrencilerimizin ise Çıraklık Eğitim Merkezi öğrencileri yapıyor. Bu anlamda bize destek veren her iki okulun idarecilerine teşekkür ediyorum" dedi.

"UYGULAMALI EĞİTİMLERİNİ DE BAŞARIYLA TAMAMLAMIŞ OLACAKLAR"
Polat son olarak şöyle konuştu: "İnanıyorum ki bu proje diğer illere de örnek olur. Bizim meslek liselerimizde çok çok farklı alanlarımız var. Biz bunları maalesef istediğimiz ölçüde kullanamıyoruz. Hem meslek hem destek projesinin sadece bu bir faaliyeti bunun dışında başka bir faaliyetimizde okullarda hijyen eğitimi gerçekleştireceğiz. Ona da sağlık meslek lisesi öğrencilerimiz yapıyor. Bunun dışında farklı meslek liselerimiz okulların onarım çalışmalarını yapacak. Amacımız meslek liselerini daha aktif hale getirmek. Umuyorum ki buradaki öğrencilerimiz hem bir nevi staj yapmış olacaklar hem de bundan sonraki hayatlarında el becerilerinin daha hızlı gelişmesine sağlamış olacaklar. Almış oldukları teorik eğitiminin yanında uygulamalı eğitimi başarıyla gerçekleştirmiş olacaklar." (ERSAN ERDOĞAN)
Editör: TE Bilişim