MANİSA'DA Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu düşünülen bin 945 kamu personeli görevlerinden uzaklaştırılırken, 79 kamu görevlisinin tutuklandığı, 90 kişinin ise gözaltında olduğu öğrenildi. Açığa alınan 20'si polis 21 kamu görevlisinin ise göreve iade edildiği bildirildi.
Manisa Valiliği, il genelinde FETÖ soruşturması kapsamında görevlerinden uzaklaştırılan kamu personelinin istatistik verilerini açıkladı. Yapılan açıklamada 8 Ağustos itibariyle Manisa'da görevden uzaklaştırılan ve sözleşmeleri feshedilen kamu personeli sayısının bin 945'e çıktığı belirtildi.
Manisa'da soruşturma kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bin 28, Emniyet Müdürlüğü'nden 366, İl Sağlık Müdürlüğü'nden 195 ve Celal Bayar Üniversitesi'nden 104 kamu personeli görevden uzaklaştırılmıştı. 53 farklı kurumdan toplam bin 945 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı Manisa'da 41 kişinin idari soruşturmasının sürdüğü, 62 kişinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı açıklandı. 6 kişinin soruşturma kapsamında başka illere teslim edildiği Manisa'da 11 kişi de serbest bırakıldı. Emniyet Müdürlüğü'nde açığa alınan 20 kişi ise görevlerine iade edilirken, 1 sağlık personelinin de göreve iade edildiği açıklandı. Manisa'da 6'sı jandarma olmak üzere 9 kamu personelinin ise görevden ihraç edildiği bildirildi. Yapılan açıklamada Manisa'da 90 kamu görevlisinin gözaltında olduğu ve sorgularının devam ettiği ifade edildi.

79 KAMU PERSONELİ TUTUKLANDI
Manisa'da 39'u emniyet, 11'i adliye, 5'i Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi, 4'ü Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, 3'ü Manisa Valiliği, 3'ü Milli Eğitim Müdürlüğü, 2'si İl Sağlık Müdürlüğü, 2'si Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesi, 2'si Garnizon, 2'si Jandarma, 2'si Celal Bayar Üniversitesi, Manisa Ağır Ceza Mahkemesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kırkağaç Kaymakamlığı ve PTT'den de birer kişi olmak üzere 79 kamu personeli tutuklandı. Tutuklular arasında 3 vali yardımcısı, bir kaymakam, Tugay Komutanı ve Merkez Komutanı da bulunuyor.
Açıklamada bin 449 kamu personelinin de pasaportunun iptal edildiği açıklandı.
Editör: TE Bilişim