ALAŞEHİR’İN KURTULUŞU

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Ergün, Alaşehir’in kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şunlara yer verdi: “Alaşehir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yılını kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 30 Ağustos 1922’deki büyük zaferimizin ardından İzmir’e yönelen kahraman Türk ordusu, 5 Eylül 1922’de Alaşehir’e varmış ve Alaşehir’imizi Yunan işgalinden kurtarmıştır. Aldıkları yenilgiyle bozguna uğrayan işgalci Yunan askeri, Alaşehir’imizi ateşe vermiş, ilçemizi adeta enkaza çevirmiştir. Bugün, kurtuluşumuzu coşkuyla kutlarken, bu toprakların nasıl ve ne şekilde kazanıldığını en iyi şekilde anlamalı ve evlatlarımıza en doğru şekilde anlatmalıyız. Bu duygularla bir kez daha Alaşehir ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü kutluyor, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman atalarımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene!”

GÖRDES’İN KURTULUŞU

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gördes’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Ergün, Gördes’in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şunlara yer verdi: “Gördes’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümünü kutluyor olmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Gördes, Kurtuluş Savaşı sıralarında sürekli savaş sahası olmuştur. 15 Temmuz 1920'de Yunan kuvvetleri tarafından işgal edilen ilçemiz, 5 Eylül 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman ordumuz tarafından kurtarılmıştır. Bu duygularla Gördes’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümünü kutluyorum. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahramanlıklarıyla dillere destan olan Gördesli Şehit Makbule Hanım ile Ege'de Kuva-yı Milliye Teşkilatını kuran Hacı Ethem Büke’yi ve nice isimsiz kahramanımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene!”

SALİHLİ’NİN KURTULUŞU

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Ergün, Salihli’nin kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şunlara yer verdi: “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ağustos’ta emrini verdiği Büyük Taarruz, inanmış ve iman dolu şanlı Türk ordusunun üstün gayretiyle 4 gün gibi kısa bir sürede zaferle taçlanmıştır. Bunun ardından hızla İzmir’e hareket eden kahraman Türk ordusu, 5 Eylül’de Salihli’mize vararak, işgal altındaki toprakları düşmandan temizlemiştir. Bugün Salihli’mizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutlarken, aynı zamanda bizlere atalarımızın kanlarıyla emanet ettiği kutsal vatan topraklarını nasıl kazandıklarını en iyi şekilde anlamalı ve çocuklarımıza anlatmalıyız. Bu duygularla Salihli’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yılını kutluyor, ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman atalarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene!”

Editör: TE Bilişim