Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Engelli Koordinasyon birimi ve Sürekli Eğitim Merkezi ile Zihinsel Yetersiz Çocuklar Yatılı Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi (ZİÇEV) işbirliği ile 38 engelli öğrencinin katılımıyla temsili mezuniyet töreni yapıldı.


ALDIKLARI eğitimi tamamlayan engelli öğrenciler diplomalarını alarak mezun olmanın coşkusunu yaşadı. Keplerini atan engelli öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi. Öğrenciler ilk olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Özel Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alev Gizli tarafından eğitim aldı. Eğitimini tamamlayan öğrenciler için CBÜ Sinema Salonu'nda temsili mezuniyet töreni yapıldı. Törene CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan, Manisa Gençlik ve İl Spor Müdürü Savaş Duman, dekan yardımcıları, mezun olan engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.

"GELENEKSEL HALE GETİRMEYİ TEMENNİ EDİYORUM"
Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Kemal Çelebi, "Lise eğitimini alamayan ve üniversite eğitimini tamamlayamayan Zihinsel Engelli öğrenciler ancak halk eğitim merkezi tarafından açılan kurslarda el becerilerini geliştirerek eğitim almaktalar. Üniversitemizin kısa bir süre önce gerçekleştirdiği mezuniyet coşkusunu bu anlamlı tören ile taçlandırıyoruz. Bugün üniversite eğitimini tamamlayarak başarılı olan alan 38 öğrenci mezun oldu. Bugün başlattığımız mezuniyet törenini geleneksel olarak tekrarlamayı ve başka illere de örnek olmasını temenni ediyorum. Üniversite olarak engelsiz bir üniversite ve engelsiz bir Manisa olmayı hedefliyoruz. Diplomasını alan öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından öğrencilere tek tek diplomaları verildi. Diplomasını alan engelli öğrenciler mezun olmanın coşkusunu yaşadı. Keplerini atan engelli öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi.
Editör: TE Bilişim