MANİSA Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen "Parkta Fuhuş İddiası" haberiyle ilgili bir açıklama yayınladı. Emniyet Müdürlüğünden yapılan o açıklamada şu ifadelere yer verildi.;




23.05.2015 günü yazılı ve görsel basında çıkan bir haberde özetle Manisa ili Şehzadeler ilçesinde Kumludere Caddesi üzerinde bulunan bir parkta geceleri fuhuş yapıldığı, hap içen ve uyuşturucu kullananlar olduğu belirtilerek Arda Mahallesi Muhtarının parkta ahlaksızca hareketler yapıldığını söyleyerek ''Emniyet nerede, önlem alınmasını istiyoruz '' şeklinde beyanlarının haber yapıldığı anlaşılmıştır.

Müdürlüğümüzce haber yapılan konularla ilgili yapılan incelemede; bahse konu parkta fuhuş yapıldığına dair bu güne kadar herhangi bir ihbar intikal etmediği, şimdiye kadar yapılan kontrollerde de belirtilen parkta fuhuş olayı ile karşılaşılmadığı anlaşılmıştır.

Çocuk parklarında geceleri uyuşturucu kullanımı ve gürültünün önlenmesine yönelik ekiplerimizce devamlı olarak denetimler yapılmaktadır.

Fuhuş suçu TCK'da açık bir şekilde tarif edilmekte olup, huzurlu ve güvenli bir şehir olan Manisa'da bazı vatandaşlarımızın suç olmayan davranışları yanlış anlaşılabilmektedir.

Habere konu olan çocuk parkında fuhuş suçu işleniyormuş gibi haber yapılarak vatandaşlarımıza sunulması, gerçekleri yansıtmadığı gibi vatandaşlarımızın tepkisine ve tedirginliğine de neden olmaktadır.

Manisa Emniyet Müdürlüğü olarak diğer konularda olduğu gibi fuhuş ve fuhuşla mücadele konusundaki çalışmalarımız aralıksız ve yoğun bir şekilde devam etmekte olup, bu konuda yapılan tüm ihbarlar hassasiyetle değerlendirilmekte ve tespit edilen olaylar hakkında adli ve idari işlem yapılmaktadır.

Daha önce olduğu gibi bundan sonra da Manisa Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlayarak, daha güvenli ve huzurlu bir Şehir olması yönündeki çalışmalarımız kararlılıkla ve artarak devam ettirilecektir.

Bu tür haberlerin daha detaylı araştırılarak yayınlanmasının; toplumsal tedirginliğe sebep olmayacağı gibi kurumsal yıpranmaların da önüne geçeceği değerlendirilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Editör: TE Bilişim