Yunusemre'de eski il emniyet müdürlüğü binasının yerinde yüklenici firma MKS Proje İnşaat Taahhüt Sanayi ve Tic.Ltd. Şti. tarafından yapımına başlanan Polisevi, 23 Ekim'deki teslim tarihine rağmen eksiklikler nedeniyle teslim edilemedi. İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İnşaat Emlak Şube Müdürü Nuri Özgün ile birlikte hafta sonu Polisevi'nde incelemelerde bulundu. İl Emniyet Müdürü Ceren, çalışmaları yerinde inceleyerek son durum hakkında bilgi aldı.

YÜZDE 97'Sİ TAMAMLANMIŞ
İhale bedeli 4 milyon 210 bin lira olmasına rağmen bu zamana kadar 4 milyon 500 bin bira harcanan Polisevi hakkında bilgi veren İl Emniyet Müdürü Ceren, "Polisevi inşaatımız 4 yıl önce başladı. 42 odalı binamızda altı süit oda, iki engelli odası ve devlet büyüklerimizi ağırlamak için iki VİP odamız yer almaktadır. Bunların yanında çok amaçlı bir salonumuz, pastanemiz, çatı katında restoran tarzında hem kapalı hem de açık alanımız var. Polisevimizin zemin katında ayrıca 6 araç kapasiteli bir otoparkımızda yer almaktadır. Şuanda Polisevimizin inşaatının yüzde 97'lik kısmı tamamlanmış olmasına karşın hala eksiklikler bulunmaktadır" dedi.

"BUNDAN SONRAKİ GECİKMELERİ ASLA KABUL ETMEYİZ"
Teslim tarihi süresinin uzadığının altını çizen İl Emniyet Müdürü Ceren, geç teslim durumundan hoşnut olmadıklarını ifade etti. Ceren, "İhale süresi olarak Polisevimizin bize 23 Kasım tarihinde teslim edilmesi gerekirdi. Ancak yüklenici firma bizden ek süre daha istedi. Şahsen yüklenici firmanın ceza alması taraftarıyım. Dört senede bir binayı yapamayan yüklenici firma bir dahaki kamu çalışmalarında daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. En geç Ocak ayı içinde Polisevimizi hizmete sunmayı hedefliyoruz. Bundan sonraki gecikmeleri asla kabul etmeyiz" diye konuştu.

OTEL ÜCRETLERİNDEN DÜŞÜK OLACAK
Polisevi'nin 5 yıldızlı Otel tarzında hizmet vereceğinin söyleyen İl Emniyet Müdürü Ceren, "Polisevimiz lüks bir otel tarzında planlandı. Amacımız hem kendi personelimize hem de Manisalı vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermek. Fiyatlarımız dışarıdaki otel fiyatlarından daha düşük olacak. Manisalı vatandaşlarımız ucuz, kaliteli ve hizmette sınır tanımayan bir 5 yıldızlı otel hizmeti görecekler" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim