SUÇ örgütü kurup ekmek satışında tekelleşmeye giderek ticaret özgürlüğüne engel oldukları, fırınlardan haraç topladıkları iddiasıyla aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün de bulunduğu 47 sanığın yargılanması sonuçlandı. Dava bugün Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
Sabah saat 10:30'da başlayan duruşma, öğleden sonra 14:00'da sona ererken, Hakim, tanıkları bir kez daha dinleyerek dosyaya konulan ses tapelerini incelemeye aldı.
CENGİZ ERGÜN, TAMER AKKAL, AYDOĞAN İRA VE ALİ ÖZKAN BERAAT ETTİ
Mahkemeye verilen yarım saatlik aranın ardından hakim karar metnini okudu. Okunan kararla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra, dönemin MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Ülkü Ocakları İl Başkanı Ali Özkan ve kamu görevlileri, kaçak ekmekle mücadele ettikleri ve vatandaşların sağlığını korudukları gerekçesiyle beraat etti.
RÜŞVET ALANLARA HAPİS CEZASI
Manisa'da faaliyet gösteren bazı fırıncıların oluşturduğu öne sürülen örgütten rüşvet aldıkları ve görevlerini kötüye kullandıkları iddia edilen Ü. E. 3 yıl 4 ay, F.T. ise 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı. Fırıncıların kurduğu örgütün yöneticisi olarak kayıtlara geçen A.K.; rüşvet vermek, örgüt kurmak ve yönetmek suçlamalarıyla 18 yıl hapis cezası aldı. Örgüt üyeleri K.E. ve A.E. de hapis cezasına çarptırıldı.
Hapis cezası alan sanıklar tutuklanmazken, haklarında yurtdışına çıkış yasağı koyuldu.
BALKIZ'DAN DAVA AÇIKLAMASI
Dava sonunda açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün avukatı Zeynel Balkız, şunları söyledi: "Siyasi kumpas çöktü. Tüm idareci ile kamu görevlileri üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirdiler. Yalnızca 2 zabıta görevlisi, rüşvet aldığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı. Ticareti önlemeye yönelik hareketleri bulunan fırıncılara ve kendi aralarında örgüt faaliyeti kapsamında hareket eden kişilere de hapis cezası verildi. Burada sanıklar 14 farklı olaydan dolayı yargılanıyorlardı. Dava sonunda kamu görevlileri ve idareciler beraat etti, fırın işiyle uğraşıp örgüt kapsamına alınanlar mahkumiyet aldı."
YARGITAY YOLU AÇIK
Öte yandan hapis cezası alan sanıkların kararla ilgili temyiz sürecine girecekleri öğrenildi.
Editör: TE Bilişim