Haber: Burhan AKDEMİR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ehliyet ve pasaport işlemlerinin Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne devredildiğini duyurdu. Buna göre 2 Nisan’dan itibaren ehliyet ve pasaport alacaklar nüfus müdürlüklerine başvuracak.

Şehzadeler İlçe Nüfusu Müdürü Ertuğrul Öcek, vatandaşlara sistemle ilgili uyarılarda bulundu. Ehliyetlerin ve bordo pasaportların ilçe nüfus müdürlükleri kanalıyla, gri ve yeşil pasaportların da il nüfus müdürlükleri aracılığıyla verileceğini ifade eden Öcek, “Biz de hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz. 2 Nisan’dan itibaren vatandaşlarımızı mağdur etmeden işlemlerini en hızlı şekilde yapacağız” dedi.

Öcek açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Şehzadeler İlçe Nüfus Müdürlüğü olarak ilçede yaşayan vatandaşlarımızın tüm ehliyet işlemleri bizde olacak. Her ilçe kendi sınırları içerisindeki vatandaşına hizmet verecek. Ayrıca bordo pasaportlar da yine ilçe nüfus müdürlükleri tarafından verilecek. Ancak hizmete özel dediğimiz gri ve hususi damgalı dediğimiz yeşil pasaportları il nüfus müdürlükleri verecek.”

“RANDEVU ALIN, BİYOMETRİK FOTOĞRAFLA GELİN”

Vatandaşlara işlem yapmak için gelmeden önce yapması gerekenler hakkında da uyarılarda bulunan Öcek, “Pasaport ve ehliyet işlemleri için vatandaşlarımız öncelikle yeni kimlik başvurusunda olduğu gibi 199 No’lu telefondan randevu alabilir. Buraya gelirken de 5 santime 6 santim ebadında 6 adet biyometrik fotoğrafla gelmesi gerekiyor. Ayrıca burada kendilerinden yine parmak izi kaydı da alınacak. Randevu sistemiyle çalışacağız. Çok acil durumlar dışında randevusuz işlem yapmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim