Yaşar Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde öğrenci iken genç yaşta vefat eden Egehan Akar’ın öğretmen olan anne ve babasının sağladığı katkılarla kurulan “Egehan Akar Elektrik Elektronik Mühendisliği Uygulamaları Laboratuvarı’nın açılışı, 15 Nisan 2019 tarihinde yapıldı. MCBÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde kurulan laboratuvarda bulunan Elektropnömatik, PLC, Mikroişlemciler, Servo Sistemler, Elektronik alanlarına yönelik deney setleri ve ölçü aletlerinin tamamı hayırsever ailenin desteğiyle alınarak öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Açılış törenine; merhum Egehan Akar’ın annesi Fadime Akar, babası Önder Akar, aile büyükleri, arkadaşları, aile dostları, MCBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Türk, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan MCBÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevzat Onat; laboratuvarın bölümlerine kazandırılması nedeniyle hayırsever aileye teşekkür ederek, bölümdeki tüm öğrenciler tarafından en etkin şekilde kullanımının sağlanması için çaba sarf edeceklerini belirtti. Öğretmen olan anne ve babanın evlatlarının adını yaşatmak için mütevazı bütçeleriyle yaptıkları fedakârlığın önemini vurgulayarak, laboratuvarın teknik özellikleri ile ilgili bilgiler verdi.

Hayırsever aile adına konuşan baba Önder Akar; evlatlarının Elektrik Elektronik Mühendisliğine olan ilgisinden bahsederek, sürekli olarak bu alanda okumak istediğini ancak ömrünün vefa etmediğini belirtti. Kendilerinin de Egehan’ın harçlıklarından yaptığı birikimlere ilaveler yaparak bu şekilde değerlendirmeye karar verdiklerini ifade ederek, kurulum sürecinde emeği geçenlere ve açılışa katılanlara teşekkür etti.

MCBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Türk; eğitime yapılan bu katkı nedeniyle aileye teşekkür ederek, kurulan laboratuvarda yetişecek gençlerin ülkeye yapacağı hizmetlerin öneminden bahsetti. Egehan Akar Elektrik Elektronik Mühendisliği Laboratuvarının uzun yıllar merhum evladımızın ismini yaşatacak bir yer olacağını vurgulayarak; MCBÜ Mühendislik Fakültesine, Manisa Celal Bayar Üniversitesine ve ülkemize hayırlı olmasını diledi. Duygusal anların yaşandığı tören, teşekkür plâketlerinin verilmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim