Selvilitepe Mahallesi'ndeki Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde işbirliği protokolü imzalanması için bugün tören düzenlendi. Törene Turgutlu Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Emre, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Ahmetli Kaymakamı Muhammet Emre Canpolat, MHP'li Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, AK Partili Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nden sorumlu Turgutlu Cumhuriyet Savcısı Cihan Erdoğan katıldı. Törende konuşan Turgutlu Denetimli Serbestlik Müdürü Habil Kanoğlu, "Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanununun 6'ıncı maddesinin birinci fıkrasında 'Bu kanunda belirtilen görevleri yerine getirmek üzere, Genel Müdürlük bünyesinde Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı, Adalet Komisyonunun bulunduğu yerlerde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Koruma Kurulu kurulur' hükmü gereğince 28 Eylül 2015 tarihinde Turgutlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, 'Bakan Oluru' ile kurulmuştur. Kurulan Müdürlüğün faaliyetlerinin yürütülmesi amacı ile Selvilitepe Mahallesi, Irlamaz Yolu No: 54'te bir hizmet binası 'Başbakanlık Oluru' ile Ekim 2016'da kiralanıp hizmetlerin yürütülmesine hazır hale getirilerek, Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesi yargı alanına giren ve Manisa Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce yürütülen faaliyetler 10 Mart 2017 tarihinden itibaren Turgutlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yerine getirilmeye başlanmıştır" dedi.
Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesi yargı alanına giren Turgutlu ve Ahmetli İlçelerini kapsayan işlemleri yürütecek olan müdürlüğün; öğretmen, sosyolog ve psikolog unvanlarında 6 denetimli serbestlik uzmanı ile 8 infaz koruma memuru ve bir müdür yardımcısı olmak üzere toplam 15 personel ile hizmet verdiği belirtildi.
Konuşmaların ardından Turgutlu Kaymakamlığı, Ahmetli Kaymakamlığı, Turgutlu Belediye Başkanlığı, Ahmetli Belediye Başkanlığı arasındaki denetimli serbestlik işbirliği protokolü taraflar tarafından imzalandı.
Editör: TE Bilişim