Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ustamehmetoğlu, Çölyak hastalığının farkında olduklarını ve Büyükşehir Belediyesi olarak derneğin projelerine destek olmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Şivecan, yönetim kurulu üyeleri Canan Arslan, Duygu Özoğlu ve Dilek Gürsel'i makamında ağırladı. Manisa'da yeni kurulan bir dernek olduklarını ve projelerle adından söz ettirmek istediklerini belirten Dernek Başkanı Halim Şivecan, çölyak hastalarını bir çatı altında toplamak istediklerini dile getirdi. Manisa'da çölyak hastalığı olan kişilerin bugüne kadar herhangi bir dernek altında toplanmadığını aktaran Şivecan, Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği ile irtibata geçmek isteyenlerin 0507-900-00-45 numaralı telefondan kendisine ulaşabileceklerini söyledi.

HASTALIK HAKKINDA BİLGİLER VERDİ
Hastalık hakkında bilgiler veren Şivecan, Bilimsel olarak Glüten Enteropatisi adı verilen Çölyak hastalığında; buğday, çavdar, arpa ve yulaf proteinine karşı aşırı duyarlılık oluştuğunu; çocuklarda ishal, kusma, karın ağrısı, gelişme geriliği, iştahsızlık, zayıflama, adale erimesi, bağırsakta gaz birikimi sonucu karın şişkinliği, kansızlık ve vitamin eksikliği şeklinde görüldüğünü iletti.

TEK ÇÖZÜM DİYET
Şivecan, Çölyak hastalığının glütensiz diyetten başka bir tedavisinin olmadığını belirterek, her yüz kişiden birinde görülen hastalığın, 1 milyon 350 bin nüfuslu Manisa'da 475 kişide görüldüğünü söyledi. Şivecan, yaklaşık 900 kişinin de çölyak hastası olduğunun farkında olmadığını kaydetti.

ÇÖLYAK HASTALIĞININ FARKINDAYIZ
Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu da çölyak hastalarının ve hastalığının farkında olduğunu belirterek, Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde teşhisi konulan 2 çölyak hastasının bulunduğunu söyledi. Ustamehmetoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin derneğin projelerine destek olmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.
Editör: TE Bilişim