MANİSA İl Müftüsü Sinan Cihan, ailelerin çocuklara isim verirken iyice araştırma yapması gerektiğini belirterek, verilecek ismin olumsuzlukları çağrıştırmaması gerektiğine dikkat çekti.

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, ailelere çocuklarına isim verirken araştırma yapmaları gerektiği uyarısında bulundu. Müftü Cihan, çocuklara isim vermenin anne ve babanın sorumluklarından bir tanesi olduğunu hatırlatarak, "Koyacağımız ismi çocuğumuz ömür boyu taşıyacak. İyi bir isim koyarsanız, çocuğa ismiyle hitap ettiğiniz zaman çağrıştırdığı güzellikleri de hatırlayacak. Fazla araştırılmadan verilen isimler çocuğa her seslenmede hem çocuk hem de bunu işitene olumsuzlukları çağrıştırabilir. Bu anlamda güzel şeyleri akla getiren isimler koymak lazım. Herkes istediği ismi koyabilir. Kimse kimseyi isim koyma konusunda sorgulayacak değil" dedi.

Ailenin çocuklarına güzel isim koyma konusunda iyice araştırdıktan sonra karar vermesi gerektiğine dikkat çeken Cihan, "Peygamber Efendimiz (S.A.V) isim koyma konusunda bize örnektir. Peygamber Efendimiz, 'Kıyamette kendi isimleriniz ve babalarınızın ismi ile çağrılacaksınız' şeklinde buyuruyor. Kuran-ı Kerim'de geçen peygamberlerin isimlerini çocuklarımıza verebiliriz. Peygamber Efendimiz hangi isimlere tavsiyelerde bulunmuş bakmak lazım. Ayrıca aile büyükleriyle istişare ederek onların da gönlünü alarak isim koymak lazım" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim