Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde Neval Yaralı Milli Egemenlik İlkokulu’nda 28 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Öğretmen Y.K. hakkındaki davanın karar duruşması Manisa Adliyesi 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dava, dosyanın tamamlanmaması nedeniyle 27 Aralık tarihine ertendi.
Neval Yaralı Milli Egemenlik İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yapan Y.K.’nın, yaşları 7-8 olan ve kız ve erkek çocuklarına sınıfta ders işlerken cinsel istismarda bulunduğu iddialarının ortaya çıkmasından sonra, 28 çocuğun ve ailelerin ifadelerinin tamamlanması yaklaşık 6 ay sürmüştü.
Mezun olan 11 öğrencinin ifadeleri Saruhanlı’da, 17 öğrencinin ise Manisa Çocuk İzleme Merkezi’nde (ÇİM) alınmıştı. Sanık avukatları, ÇİM Merkezinde alınan çocuk ifadelerine itiraz ederek, ifade görüntülerinin tekrar dinlenmesini talep etti. 27 Ocak’tan bu yana tutuklu olan Y.K. ise avukat savunmalarının ardından beraatını istedi. Dosyada eksikliklerin görülmesi üzerine duruşma 27 Aralık tarihine ertelendi.
Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu ve ailelerin avukatlarından Gözde Deliktaşlı, dava sonunda yaptığı açıklamada "Takip ettiğimiz dosya 27 Aralık 2016, saat 13.30'a ertelendi. Sebebi ise tanıklardan birinin ifadesinin talimatla alınacak olması. Dosyadaki eksiklikler tamamlandığı takdirde önümüzdeki duruşmanın karar duruşması olmasını bekliyoruz" dedi.
Editör: TE Bilişim