SOMA İlçe Tarım Müdürü İsmail Kaya devletin genç çiftçilere vereceği 30 bin liralık hibe kredi ile ilgili vatandaşlara danışmanlık hizmeti vereceklerini belirterek ücret talep eden dolandırıcılara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.
Soma İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Kaya konuya ilişkin açıklamasında, "Son günlerde genç çiftçi projelerinin desteklenmesi kapsamında 30 bin TL hibe verilmesi ile ilgili olarak, bakanlığımız ile diğer mali destek veren kurumlarla ilişkili oldukları, yetkilendirildikleri veya akredite edildikleri bilgisini vererek belirli bir ücret karşılığında proje danışmanlık desteği verme teklifinde bulunan veya destek kazanma garantisi vaat eden kişi ve firmaların olduğu yönünde duyumlar alınmaktadır. Bakanlığımız ile il ve ilçe müdürlüklerimizin bu yönde bağlantılı olduğu herhangi bir firma bulunmamakta olup, bu tür dolandırıcılara itibar edilmemesi önemle duyurulur." dedi.
Proje kapsamında verilecek hibe desteklerine yönelik başvuru mercilerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe müdürlükleri olduğunun altını çizen Kaya şunları söyledi:
"Hibe desteğine müracaat edecek gençlerimizden başvuru için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Projeden yaralanmak isteyen kişilerin mağduriyet yaşamamaları için Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüzden bilgi almaları önemle rica olunur. Bu tür uygulama ile karşılaşan kişilerin zaman kaybetmeden güvenlik birimlerini ve adli mercileri bilgilendirmeleri gerekmektedir."
Editör: TE Bilişim