CHP’li Bakırlıoğlu’nun partisinin il başkanlığında gerçekleştirdiği basın toplantısına CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, CHP Turgutlu Başkanı Hüseyin Oğuz, Manisa Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Fehmi Gülen ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Basın toplantısı öncesi açıklamada bulunan CHP Manisa İl başkanı Semih Balaban, 18 yıllık AKP iktidarı döneminde ülkenin her alanda zor duruma düştüğünü ve halkın sıkıntılarının sorun yumağı haline geldiğini ifade etti.

CHP İl Başkanı Balaban yaptığı açıklamada; “18 yıllık AKP iktidarında ülkede tarım, ekonomi, hukuk, eğitim her şey bitti. AKP sunu gündem yaratarak halkın dikkatini başka yöne çekerek uzatmaların uzatmasını oynuyor. AKP’nin 18 yılda özellikle ekonomik alanda ülkeyi getirdiği nokta ortada. Tek adam rejimi ile Cumhurbaşkanlığı sistemiyle her şeyin düzeleceğini ülkenin uçacağını söyleyen Recep Tayyip Erdoğan döneminde ülke uçmuyor, altın uçuyor, dolar uçuyor ve ekonomi günden güne kötüye gidiyor. Halkımız için Türkiye Cumhuriyeti maalesef en zor günlerini yaşıyor. Halkımızın sorunları bu hükümet döneminde çözülmek bir yana çözümsüzlük yumağı haline getiriliyor. Ama halkımızın umudu var. Bu umudun adı da Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Önümüzdeki ilk seçimde hangi tarihte olursa olsun halkımız demokratik bir şekilde AKP hükümeti tavsiye edecektir. AKP siyasi mezarlıklar tarihinde yerini alacaktır.” dedi.

“OSB’DEKİ VAKA ARTIŞLARIYLA İLGİLİ VALİLİK AÇIKLAMA YAPMALI’’

CHP’li Bakırlıoğlu açıklamasının son kısmında özellikle Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan korona virüs vaka artışlarına da değinerek Manisa Valiliği’ne çağrıda bulundu.

CHP’li Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada; “1 Hazirandan itibaren normalleşmeye geçildi. Biz o zamanlarda normalleşme erken mi dedik. Gelinen noktada rakamların artığını görmeye başladık. Bu ülkede verilere ulaşmakta ciddi endişeler var. Gördüklerimiz ve yapılan açıklamalar ile Sağlık Bakanlığı’nı açıklamalara gün geçtikçe birbiriyle çelişmeye başladı. Türkiye’de yaşayan vatandaşlarda açıklanan veriler konusunda endişeler oluşmaya başladı. Bu pandemi döneminde etkilenen en önemli kesim işçi kesimi oldu.  Manisa’daki sanayinin yoğun olduğu yerlerde Covid-19 sayıları çok yüksek. Vakalarında giderek arttığı ifade ediliyor. Manisa valiliğine sesleniyorum. Manisa OSB’de ciddi iddialar var. Bu konuyla ilgili açıklama yapılmış değil. Manisa Valiliğinin bir açıklama yapması bekliyoruz. Konunu üzerinde hassasiyetle durulması gerekiyor.” dedi.

Editör: TE Bilişim