Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Kadın Kolları Başkanlığı çocuk istismarına tepki göstermek amacıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda eylem yaptı. Eyleme, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer,  İl Başkanı Semih Balaban, İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut,  Şehzadeler ilçe Başkanı Zerrin İşnel, Yunusemre ilçe Başkanı Serdar Bozyaka ve partililer destek verdi. Eyleme katılanlar ellerine ‘İstismara Sessiz Kalma’, ‘Çocuk İstismarı Suçtur’, ‘Çocuk Susar Sen Susma’ yazan dövizlerle geldi.

“ÇOCUKLAR SUSAR, BİZ SUSMAYACAĞIZ”

Eylemde bir açıklama yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut, son günlerde gündeme gelen çocuk istismarlarını dehşete düşerek izlediklerini dile getirdi. İktidarın, oluşan bu kara tabloda sorumluluğu bulunduğunu iddia eden Karabulut açıklamasını şöyle sürdürdü: “Çocuklar susar ama biz kadınlar susmayacağız. Çocukların, güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak hükümetin en öncelikli sorumluluğu iken, her gün yeni bir çocuk istismarı haberi ile uyanıyoruz. İktidarın başkanı çıkmış ‘Çocuk istismarı için en ağır cezaları getireceğiz, bu toplumsal bir dinamittir’ diyor. Ne yazık ki bu sözler, iktidarı her zamanki gibi ‘Söylediği başka yaptığı başka’ olmaktan öteye geçiremiyor. Küçük yaşta evliliklerin önünü açan yasa tasarısı, çocukları vakıfların denetimsiz yurtlarına mecbur etmesi, bilimsel eğitimden uzak Sübyan mektepleri ile mevcut iktidar, ‘Çocuk İstismarı’ mücadelesi konusunda inandırıcılığını yitirmiştir.”

“İSTİSMAR DEĞİL CİNAYET”

Hükümeti bu konuda önlem almaya çağırdıklarını kaydeden Karabulut, “Çocuk istismarını övenlere, teşvik edenlere, küçük yaşta evliliği özendirenlere de ağır cezai yaptırımların getirilmesini talep ediyoruz. Hükümeti acil olarak bu tedbirleri almaya çağırıyoruz. Bilinmelidir ki biz kadınlar, çocuklarımız için güvenli ortam oluşturuluncaya kadar, çocuklarımızın korunması için konulmuş yasal çerçeve yeniden düzenleninceye kadar, çocuklarımızın istismar edilmesine zemin hazırlayan kurumlar kapatılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. İstismar değil cinayettir. Çocuklar susar, biz susmayacağız.” diye konuştu.

VEKİL BİÇER İSTANBUL’U HATIRLATTI

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de çocuk istismarına karşı verdikleri önergelerin sürekli reddedildiğini dile getirdi. Biçer, şöyle devam etti: “Defalarca verdiğimiz çocuk istismarı araştırılsın üstü örtülmesin TBMM’de bu konuya çözüm bulalım dediğimiz araştırma önergeleri yalnızca Ak Partililerin oylarıyla reddedildi. Diğer muhalefet partilileri destek verdi. Yalnızca AK Parti milletvekillerinin verdiği oylarla reddedildi. İstanbul’da Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde 115 tane çocuk yaştaki gebeliğini ortaya çıkaran personel şunu söyledi.  Her yıl en az 400-500 tane çocuk gebeliği geliyor bu hastaneye. Ve bu kayıtların güvenlik güçlerine verilmediğini söylediğinde sağlık personeli sürüldü bakanlık tarafından.”

Grup eylemin bitmesinden sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilişim