EREN EKİNCİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanlığı Manisalı çiftçilerinin sorunlarına dikkat çekmek için traktörlerle eylem yaptı. Köylü kıyafetleri giyerek sahaya inen CHP Manisa İl Başkanlığı, Manisa'nın çeşitli ilçelerinden gelen traktörlerin kasasına binerek şehrin sokaklarında konvoy eşliğinde gezdi.

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanlığı üyeleri ve CHP'li partililer çiftçi sorunlarına dikkat çekmek için köylü kıyafetleri giyerek sahaya indi. Şehzadeler İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan CHP'liler daha sonra Manisa'nın çeşitli ilçelerinden gelen traktörlerin kasalarına binerek konvoy eşliğinde kentin sokaklarında tur attı. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan traktör konvoyu Sultan Camii Meydanı'nda sona erdi. 100'e yakın traktörün katıldığı konvoyda zaman zaman arızalanan traktörler, sürücülerine zor anlat yaşattı.

ÇİTÇİYE MAZOT 1 BUÇUK YTL
Traktörlü eylem başlamadan önce çiftçilerin sorunlarına değinen CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, partilerinin ?çiftçiye mazot 1 buçuk YTL olacak' vaadini yineledi. Ada, yaptığı konuşmada;"7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler ile daha önceden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 19 Nisan'da Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti genel merkezinde seçim bildirgesini açıkladığında çiftçiye mazot 1 buçuk YTL'ye verilecek şeklinde bir vaadimiz var. Bu vaadimizi 7 Haziran'dan sonra gerçekleştireceğiz. Çiftçimiz sadece mazotu 1 buçuk YTL'ye almayacak bunun dışında gübrede kesinlikle destekleme alacak. Çitçimizin üretimine katkıda bulunacağız. Onları hiçbir şekilde ürettikleri için CHP iktidarında cezalandırmayacağız, ödüllendireceğiz" ifadelerini kullandı.

"ÇİFTÇİ İÇİN ZOR BİR YIL GEÇİYOR"
Ada, son olarak şöyle konuştu: "Bu traktörler Manisa'nın beldelerinden geldi. Sizin de bildiğiniz gibi bu sene çiftçimiz perişan durumda. Özellikle bağlarımızdaki durum belli. En son bir iki gün önce Sarıgöl İlçesi'nde gerçekleşen dolu felaketi ile bağlarda var olan üzümleri de yok etti. Meyvede büyük sıkıntı yaşanıyor. Zeytin bu sene gerçekten çok az tuttu. Çiftçi için gerçekten zor bir yıl. 7 Haziran'da gerçekleşecek olan seçim ile CHP iktidarı başa gelecek. Çiftçinin bu sıkıntılarını ortadan kaldıracak."

Editör: TE Bilişim