CHP’li Özel, Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve Turgutlu İlçe Başkanı Orhan Eratıcı ile birlikte Turgutlu Çevre Platformu’nun (TURÇEP) muhtarlarla yaptığı Çaldağı’ndaki nikel madenciliği, jeotermal santrallar, fay hattı üzerine kurulmak istenen baraj ve çevre sorunlarına ilişkin bilgilendirme toplantısına katıldı. Özel, burada yaptığı konuşmada, “Muhalefette çevreci olup, iktidarda çevreciliği bırakan bir siyasi parti değiliz. Turgutlu'da muhalefetteyken de çevreciydik, iktidara geldiğimizde de çevreciyiz. Türkiye'de de iktidara geldiğimizde çevre sorunlarını çözebilmek, daha yaşanabilir bir ülke yaratabilmek için mücadele edeceğiz, çevre platformlarının çalışmalarına destek vereceğiz” dedi.

TEMİZ HAVA İÇİN BU MÜCADELE DESTEKLENMELİ

Özel, “Çaldağı'nda nikel madenine ilişkin süreçte tüm Turgutlu bir destan yazmıştı. Geçmiş dönemdeki tüm milletvekillerimiz, TURÇEP'in mücadelesine destek vermiştik. Bugün Turgutlu'nun üzerine asit yağmuru yağmıyorsa bu TURÇEP'in ve Turtgutluluların başarısıdır. Ciddi bir kazanılmış bir mücadele var ancak sarayın odalarında, bakanlık koridorlarında çalışmalar ve bazı kurumlara yönelik baskılar yapıldığını duyuyoruz. Temiz hava solumak istiyorsanız, ovamız yeşil kalsın istiyorsanız bu mücadeleye destek vermeniz gerekiyor. Bu mücadeleyi kazandık diye rehavete kapılmamak lazım” diye konuştu.

SEÇMENLERİ SİYASİ GÖRÜŞÜNE GÖRE AYIRMIYORUZ

Özel, “Manisa'nın ve Turgutlu’nun diğer çevre sorunlarının da takipçisi olmaya devam edeceğiz. Parti ayrımı yapmıyoruz. Muhtarlarımızı ve seçmenlerimizi siyasi görüşüne göre ayırmıyoruz. Türkiye'yi kutuplaştıran ve diğer tarafa düşman gibi bakan anlayıştan uzaklaştırmak zorundayız. Seçilmiş belediye başkanımız, parti ayrımı yapmadan icraat yapacak” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim