Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Akhisar'da görülen Soma davası öncesi yaşanan gerginlikle ilgili olarak, "Biz slogan atanlara, insanların ifade özgürlüğüne karışmıyoruz. Sadece bariyerleri yıkmasınlar, yolu kapatıp sağa sola saldırmasınlar. O süre içerisinde biz çok sabırlı ve dikkatli davranacağız" dedi.

Soma'da yaşanan 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili Akhisar'da görülen dava öncesi, bazı şehit aileleri ile polis arasında yaşanan gerginlik sona erdi. Duruşma hakimi ve savcıdan alınan izin sonrası aileler, barikatlardan geçirilerek duruşma salonuna alındı.

İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yaşanan gerginliğin kendilerinden kaynaklanmadığını vurgulayan Ceren, şöyle konuştu: "Sayı olarak içeride hakim ve başsavcı şunları alın dediler, biz de onları aldık. Sonra başkaları girmeye çalıştı. Biz de içeriyle görüştük. ?Diğerlerini de alın' dediği zaman biz de diğerlerini aldık. Direk bizden kaynaklanan bir şey değil. Durum çözüldü. Şuan herhangi bir olumsuz durum yok. Bu polisin çıkardığı bir gerginlik değil. Sorunu çözmek için arkadaşlar gidip hakimle görüştü. Durum düzeldi. Biz, slogan atanlara, insanların ifade özgürlüğüne karışmıyoruz. Sadece bariyerleri yıkmasınlar, yolu kapatıp sağa sola saldırmasınlar. O süre içerisinde biz çok sabırlı ve dikkatli davranacağız."

Öte yandan duruşmanın yapılacağı salonun önünde toplanan sendika ve bazı siyasi parti üyeleri, 301 madencinin isminin yer aldığı pankartı yere sererek üzerine ?Soma' yazılı baretleri bıraktı.
Editör: TE Bilişim