Haber: Eren EKİNCİ

Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, hakkında çıkan usulsüz kredi kullandığı yönündeki iddialara yanıt verdi. Ceren, İstanbul'da geçen usulsüz kredi kullanımına akli dengesi yerinde olmayan yeğeninin sebep olduğunu dile getirerek, basın kuruluşlarının akli dengesi yerinde olmayan ve cezai ehliyeti olmayan birisinin açıklamalarını doğruymuş gibi lanse etmelerinin yanlış olduğunu söyledi

MANİSA İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, hakkında çıkan usulsüz kredi kullandığı yönündeki iddialara yanıt verdi. Basın organlarında ?Aileyi karıştıran kredi' adı altında verilen haberler hakkında açıklama yapan Müdür Ceren, son günlerde Manisa'da yapılan operasyonlardan bazı kişilerin rahatsız olduğunu belirterek, "Bu olayla ilgili maddi ve manevi her türlü tazminat talebim devam edecektir. İtibarsızlaştırmaya çalışan bir gazete, önce el altından aykırı bir kişiyle konuşuyor. Onu örnek göstererek de kendilerine haber yapıyorlar. Ama şunu da söyleyeyim. Bu tür asılsız iddialar bizi daha çok kamçılıyor. Daha çok çalışmamıza neden oluyor. Hiç kimseye, hiçbir şekilde, kumpas kurmadan, sıkıntı yaratmadan, gerçekler neyse onları yapacağız" dedi.

NE OLMUŞTU?
Geçtiğimiz günlerde bazı ulusal gazetelerde yer alan ve Manisa İl Emnyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in de adının geçtiği soruşturma, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a yapılan ihbarla başlamıştı. Şüpheliler arasında yer alan Ceren'in İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken, Bankacı olan kardeşi İsmail Bora Ceren'i araya koyarak Özgür Rişvanoğlu adlı şahsa teminatsız ve usulsüz şekilde yüksek kredi sağladığı iddia edilmişti. Bu iddialar üzerine açıklama yapan Müdür Ceren, ihbarların asılsız olduğunu, ihbarı yapan kişinin yeğeni olduğunu ve akli dengesinin yerinde olmadığını söyledi. Konu ile ilgili müfettişilerin soruşturma başlattığının da altını çizen Ceren, bu iddiaların asılsız olduğunun ispatlandığını dile getirdi.

DOSYALAR KAPATILDI
Yapılan iddialara açıklık getiren Müdür Ceren, konuşmasında; "Benim maalesef akıl hastası ve cezaya ehliyetti olmayan bir yeğenim var. Bu yeğenim son üç yıldır ilaç tedavisi görmüyor. İlaç tedavisi görmediği süre içerisinde de zaman zaman ciddi şekilde kurumları şikayet edebiliyor. Tabi bankacı kardeşimle beni de şikayet etti. Bu şikayetler üzerine değişik müfettişler geldi, fakat bu şikayetlerin aslı astarı olmadığı için dosyalar kapatıldı. Ondan sonraki şikayetler de dikkate alınmadı" dedi.

"BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİK DEMEKKİ"
Son günlerde Manisa'da yapılan operasyonlarla gündeme gelen Ceren, bazı basın organlarının bu durumdan çok rahatsız olduğunu dile getirerek, kendisini itibarsızlaştırmaya çalıştıklarını ifade etti. Ceren konuşmasının devamında, "Şimdi yıllardan sonra bazı basın organları demek ki çok rahatsız olmuşlar. Çok içlerine batmış. Ve bundan dolayı da akıl hastası olan, ilaç almayan birine bel bağlamışlar. Ondan dolaylı olarak aldıkları bilgileri bile kullanmaya çalışıyorlar. Yazık. Ben onlara şunu öneriyorum. Çok istiyorlarsa şu anda yine yeğenimin hastaneye yatırılması ile ilgili bir karar var. Hastaneye yatırılmadan önce onunla görüşsünler, kendilerine yetecek kadar bol bol haber yaparlar" dedi.

"GERÇEKLERİN YOLUNDAN GİDECEĞİM"
Gazetelere maddi ve manevi her türlü tazminat davası açacağını dile getiren Müdür Ceren sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Bu olayla ilgili maddi ve manevi her türlü tazminat talebim devam edecektir. İtibarsızlaştırmaya çalışan bir gazete önce el altından aykırı bir kişiye haber yaptırıyorlar. Onu örnek göstererek de kendileri haberleri yapıyorlar. Ama şunu da söyleyeyim. Bu tür asılsız iddialar bizi daha çok kamçılıyor. Daha çok çalışmamıza neden oluyor. Hiç kimseye, hiçbir şekilde, kumpas kurmadan, sıkıntı yaratmadan, gerçekler neyse onları yapacağız. Ancak zamanında çok sevdiğim bir yeğenimin tedavisini olmayışından dolayı hayal alemine dalarak değişik ifadelerde bulunmasını bu gazete ciddiye almış. Bu da onlara yakışır. Ailemle, abilerimle, kardeşlerim ile herhangi bir sorunum yoktur. Gayet iyiyim ve çalışmaya devam ediyorum."
Editör: TE Bilişim