Manisa Celal Bayar Üniversitesi Senatosu da yaptığı açıklamada darbe girişiminde bulunanları lanetledi. Üniversite tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "15 Temmuz 2016 Cuma günü saat 22.00 sularında FETÖ/PDY terör örgütünün gözü dönmüş çetelerince gerçekleştirilen darbe girişimi büyük milletimizin dik duruşu ve basireti sayesinde başarıya ulaşamamıştır.
Türkiye'ye kurdukları tuzak boşa çıkmıştır; çünkü tuzak kuranların en hayırlısı Allah'tır.
Milletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne, ülkemizin huzur ve refahına kasteden dâhili ve harici çeteler millet iradesi karşısında tutunamamış; aziz milletimiz, bir destan yazarak, onuruna, iradesine, bugününe ve yarınına sahip çıkmış ve demokrasiden vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya ilan etmiştir.
Milletin silahını yine millete doğrultan ihanet şebekesi üyeleri mutlaka ama mutlaka ihanetlerinin cezasını en ağır şekilde çekmelidir.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da başta FETÖ/PDY olmak üzere bütün yasa dışı örgütlerle mücadeleye kararlılıkla devam edecektir. Darbelere sonuna kadar direnecek; milli irade, devletimiz ve milletimizin yanında durmaya devam edecektir.
Darbecileri lanetliyoruz.
Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."
Editör: TE Bilişim