Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Bugün bu topraklarda refah ve huzur içerisinde yaşamamıza, bağımsızlığımızı ve hürriyetimizi borçlu olduğumuz o kahraman şehitlerimizi anmak bizim borcumuzdur" dedi.


Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Nejat Arusan arasında imzalanan Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı etkinlikleri protokolüne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ile kurum müdürleri katıldı.

"Şu Boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyâda eşi?"
Başkan Çelik konuşmasına Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı ?Çanakkale Şehitleri'ne' adlı şiir ile başladı. Yetişen yeni nesillerin ecdadını ve tarihini bilmesi gerektiğinin vurgusunu yapan Çelik, "Yaşadığımız toprakları bize vatan yapan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşunu sağlayanlar, 100 yıl önce Çanakkale Destanı'nı yazan kahramanlardır. Çanakkale Savaşları bütün dünyanın en güçlü orduları ile yokluk içinde ve yiyecek bir lokma ekmek bulamadan kahramanca savaşan yüzbinlerin; din için, devlet için, vatan ve bayrak için gözünü kırpmadan can verdiği yerdir. Bugünleri borçlu olduğumuz şehitlerimizin o kutlu fedakârlığını yeni nesillerin hafızasında canlı tutmak geleceğe yapılacak en büyük yatırımdır. Bütün amacımız kahraman ecdadımızın manevi hatırasıyla gençliği ve halkı buluşturmak. Etkinliklere resmi, özel tüm kurumların ve tüm vatandaşlarımızın katılmasını dileriz.Bugün burada bu protokolü imzalamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Toplumda ve gençlerde güzel bir bilinçlenmenin sağlanması adına ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Torunlar, cephedeki dedelerine mektup yazacak
Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı programında yapılacak etkinlikler hakkında bilgi veren Başkan Çelik, etkinlikler dahilinde ?Torundan, cephedeki dedeye mektup' adlı yarışmanın müjdesini verdi. Bu yarışmanın duygulu anlara sahne olabileceği gibi, hayal gücünün de dahil edildiği böylesi bir yarışma ile Manisa, güzel etkinliklere sahne olacak. Unutulmaması, unutturulmaması gereken, atalarımızın gerçek destanı olan Çanakkale Zaferi'nde savaşan erlerin zor şartlarda güç bir şekilde bulup yedikleri yemekleri günümüzde servis edilerek o dönemi yad edileceğini söyleyen Başkan Çelik, program içeriğini şu şekilde özetledi: "Çanakkale şehitlerimizin anısına halkımızın katılımı ile 101 Hatim-i Şerif okunması, camilerin namaz çıkışında halkımıza Çanakkale Savaşı'nda Türk askerlerinin yediği buğday çorbası dağıtımının yapılması, Şehzadeler İlçesi pansiyonlu-yatılı okullarda yatılı ve yarım yatılı yemek menüsü olarak öğrencilerimize, Çanakkale Savaşı'nda Türk askerlerinin yemek menüsünün sunulması, Şehzadeler İlçesi Ortaöğretim Kurumlarının 9. sınıflarında okuyan öğrencilere Çanakkale Zaferi'ne ilişkin seminer verilmesi, Şehzadeler İlçesi İlkokullarında okuyan tüm 4. sınıf öğrencileri ile Manisa şehitliğinin ziyaret edilmesi, Çanakkale Zaferi'ne ilişkin belgesel film izlenmesi, Şifahane, Saruhanbey Türbesi, Sultan Camii ve Muradiye Camilerinin, Çanakkale Zafer Anıtı ve Müzesi'nin gezilmesi, Ortaokullarda başarılı 100 öğrencinin Nisan ayı içerisinde Çanakkale gezisine götürülmesi, Sokak ve caddelere Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümüne ilişkin pankart ve afişlerin asılması, ?Torundan cephedeki dedeye mektup' yarışmasının düzenlenmesi gibi birçok etkinlik planlanmıştır"


Öğrenciler, Çanakkale askerlerinin yemeklerini yiyecek
Türkiye'de üretilen projelerin yapıldıktan bir süre sonra sonlandığını dile getiren Kaymakam Çorumluoğlu, protokolünü imzaladıkları projenin her yıl tekrarlanan bir proje olacağını açıkladı. Çorumluoğlu yaptığı konuşmasında, "Bu proje bir yıllık bir proje değil. Her yıl tekrar eden bir proje olacak. Gelecek yıl 4. ve 9. sınıfa geçmiş olan çocuklarımız bu projeye dahil olacaklar. Bugün biz sofraya oturduğumuzda 5-6 çeşit yemek yiyoruz ama savaş zamanı bu imkanlar çok kısıtlıydı. O günleri anmak adına savaş zamanı servis edilen yemekleri yiyeceğiz. Bunu bizler okullarımızda uygulayacağız, kendi yemekhanelerimizde de çıkartacağız. Vatandaşlarımızın da buna ortak olmasını arzu ediyorum" diye konuştu.



EREN EKİNCİ
Editör: TE Bilişim