Yurt genelinde tüm dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüs tehdidine karşı alınan önlemler, Manisa’da da titizlikle uygulanıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi de, il genelinde dezenfeksiyon çalışmalarının yanı sıra vatandaşın yanında olan çalışmalara imza atıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Manisalı vatandaşlara destek olmaya devam edeceklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İçişleri Bakanlığının ek genelgesini hatırlattı. Genelgeyle Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşlarımızın çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı gerekçesiyle; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine 16.03.2020 pazartesi saat 24.00 itibariyle durdurulduğunu hatırlatan Başkan Ergün, bu kapsamda genelgede belirtilen işyerlerine dahil olan ve kapatılmak zorunda kalan Büyükşehir Belediyesi, Besot A.Ş. ve MANULAŞ A.Ş.’ye bağlı işyerlerindeki kiracılardan kriz bitinceye kadar kira alınmayacağını duyurdu.

KİRA ÜCRETİ ALINMAYACAK

Süreç boyunca Manisalıların yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Ergün, “Büyükşehir Belediyemiz ve belediyemizin iştiraki olan MANULAŞ A.Ş. ile Besot A.Ş tarafından kiraya verilen bazı işyerleri de koronavirüsle mücadele kapsamında kapatıldı. Buradaki kiracılarımızın bu süreçten etkilenmemesi için süreç normale dönene kadar kiracılarımızdan kira ücreti alınmayacağını belirtmek istiyorum. Hemşehrilerimiz uyarılara dikkat etsinler ve mümkün olduğunca dışarıda fazla vakit geçirmesinler. Bu süreci hep birlikte olumlu bir şekilde atlatmak için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 GENELGE NE DİYORDU

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine “Coronavirüs” konulu ek bir genelge göndermişti. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda; Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşlarımızın çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı gerekçesiyle; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine 16.03.2020 pazartesi saat 24.00 itibariyle durdurulmasına karar verilmişti.

Editör: TE Bilişim