Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında modernize edilerek İslami şartlara uygun, sağlıklı ortamda, profesyonel celepler tarafından hayvan kesimi yapılan Demirci Mezbahasında, Kurban Bayramı’nın ilk günü hayvan kesimi sırasında vatandaşlar arasında yaşanan tartışmaya ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada vatandaşlar arasında yaşanan tartışmaların kurumla ilgisinin olmadığına vurgu yapılırken, “Demirci Mezbahasında yaşanan tartışma listede yeri olmamasına rağmen, bazı vatandaşların ve bürokratların sıraya hayvan sokmak istemesinden kaynaklanmıştır. Mezbahada kurban kesimi Manisa İl Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun 11.07.2019 tarihinde aldığı kararlara istinaden yapılmış ve buna göre hareket edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

KESİM SIRASINA UYULDU

Açıklamanın devamında; Demirci’de Kurban Bayramlarında hayvan kesiminin, bayramdan önce belirlenen liste dâhilinde yapıldığı ve ilçe protokolünün dâhil bu liste sıralamasına göre hayvanlarının kesildiğinin altı çizilirken, “Önceden hayvan kesim listesine adını yazdırmamasına rağmen bayramın 1. günü mezbahaya gelerek sıraya girmeye çalışan bazı vatandaşlar olmuştur. Sıralamaya uymayan bu kişiler kendi hayvanlarının üzerine listede bulunan hayvanların numarasını yazarak mükerrer durum oluşturmuştur. Buna karşılık, listede adı bulunan sırasını bekleyen bazı vatandaşlarda haklı olarak tepki göstermiş ve vatandaşlar arasında sözlü tartışma yaşanmıştır” 

TARTIŞMANIN KURUMUMUZLA İLGİSİ YOK

Açıklamanın son bölümünde ise; yaşanan bu tartışma üzerine Büyükşehir Belediyesi’ne ait görevli personellerin, yaşanan tartışmanın daha da büyümemesi amacıyla devreye girdiğine yer verilirken, “Bu süreçte güvenlik kuvvetlerine haber verilerek tartışma yaşayan vatandaşların arasında mutabakat sağlanmış ve hayvan kesimi sıraya göre sorunsuz bir şekilde devam etmiştir. Hal böyleyken vatandaşlar arasında yaşanan tartışmanın kurumumuza mal edilmesi, yaşanan tartışmaların sanki mezbahada yaşanan aksaklıklardan kaynaklandığı şeklinde gösterilmesi kabul edilir değildir. Kurban Bayramının 1.’ci günü Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Mezbahasında görevli veteriner hekim gözetiminde ve 18 celep personelimizle hayvan kesimi saat 20.30’da sorunsuz bir şekilde tamamlanmış ve vatandaşların kurbanları kendilerine teslim edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim