KURUM içerisinde birlikteliğin sağlanması, tüm kurum ve kuruluşlarda etkili ve verimli bir haberleşme sisteminin kurulması amacıyla, Manisa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, "Standart Dosya Planı" konulu hizmet içi eğitim gerçekleştirdi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, hizmet içi eğitimlere devam ediyor. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, "Standart Dosya Planı" konulu hizmet içi eğitim gerçekleştirildi. Elektronik Belge Yönetim Sistemi Şube Müdürü Erhan Özdemir ve Yazılım Mühendisi Gülin Karan Özkaya tarafından evrak, dosyalama ve arşiv hizmetlerini yürüten personele verilen eğitimde, kurum içerisinde birlikteliğin sağlanması, tüm kurum ve kuruluşlarda etkili ve verimli bir haberleşme sisteminin kurulması üzerine bilgi verildi.
ETKİN VE VERİMLİ ÇALIŞMAYI HEDEFLİYORUZ
İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz, elektronik belge yönetim sistemine geçilen bu dönemde gerçekleştirilen eğitimin önemini vurguladı. Şaşmaz,"Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak hedefimiz, üstlenmiş olduğumuz görev ve fonksiyonları en iyi şekilde yerine getirecek verimli ve etkili bir çalışma düzeni oluşturmaktır. Bunu sağlayabilmek için evrak, dosya ve arşiv gibi hizmetleri önceden belirlenmiş standartlara göre düzenlemek şarttır. Etkili bir yönetimde ihtiyaç duyulan bilgiye zamanında erişmek ve toplumun bilgi edinme hakkı doğrultusunda talep edebileceği her türlü bilgi ve belgeye anında ulaşmak; bilginin kayıtlı bulunduğu ortamların oluşturulması aşamasında disiplin altına alınması ile mümkündür" dedi.
2016'DA EĞİTİMLER HIZLA DEVAM EDECEK
İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı'nın ihtiyaç ve amacı göz önünde tutarak hizmet içi eğitimlere 2016 yılında da hızla devam edeceğini vurgulayan Şaşmaz," Standart Dosya Planı eğitimini 2016 yılında öncelikleri arasına almıştır. Özellikle elektronik belge yönetim sistemine geçtiğimiz bu dönemde bu eğitimin yararlı olacağını düşünmekteyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün destek ve teşvikleriyle 2016 yılında eğitimde başarımızın çıtasını yükseltiyoruz" ifadelerinde bulundu.
Editör: TE Bilişim