MANİSA Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yüzde 75 hibe desteği sağlanacak tarımsal projeler için başvurular açıldı. Proje kapsamında fidan desteği almak isteyen üreticilerin 27 Mayıs 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar Büyükşehir Belediyesi ilçe Koordinasyon Merkezleri'ne müracaat etmeleri gerekiyor.
Manisa ilinde yaşayan çiftçi aileleri; örtü altı (sera) yetiştiriciliği, meyvecilik ve arıcılık konularında teşvik edilerek geçimlerinin teminine yardımcı olmak amacıyla yeni projeler hayata geçirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin il genelinde ürün desenini çeşitlendirmek, kısıtlı olan tarım alanlarından maksimum düzeyde fayda sağlayabilmek, bölgedeki diğer üreticilere örnek teşkil etmek, bölgede meyve yetiştiriciliği, seracılık ve arıcılık yönünden tarımsal faaliyetlerin gelişmesinin sağlanması için yapılan projelerde çiftçilere yüzde 75 hibe sağlanıyor.

PROJENİN KRİTERLERİ BELİRLENDİ
Manisa'da Meyve Yetiştiriciliği Geliştirilmesi Projesi kapsamında ceviz, zeytin, badem, ayva, erik, sofralık üzüm gibi meyve türleri ile kapama bahçeler ve meyvecilik plantasyonları oluşturulacaktır. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nca ilçelerde yapılan saha çalışmaları neticesinde iklim, toprak, su kaynakları ve pazarlama için kapasite oluşturulması gibi nitelikler göz önüne alınarak proje sahaları belirlenmiştir. Uygulama talimatları ve proje uygulama sahası listeleri ilçe Koordinasyon Merkezlerine gönderilmiştir. Proje başvuru kriterleri, proje uygulama sahaları ve başvuru için gerekli belgeler hakkında ilçe Koordinasyon Merkezlerinden ve Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'ndan ayrıntılı bilgi alınabilir.

SON BAŞVURU TARİHİ 27 MAYIS
Projeden faydalanmak isteyen her bir faydalanıcının en az 3 dekar, en fazla 5 dekar yeni tesis kapama meyve bahçesi kurması için gerekli fidan bedelinin yüzde 75'i Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe olarak karşılanacaktır. Kabul edilen çiftçi başvuruları ise yapılacak değerlendirme çalışması neticesinde program yapılarak 2016 yılı güz dikim dönemi ile 2017 yılı ilkbahar ve güz dikim dönemlerinde karşılanacaktır. Proje kapsamında fidan desteği almak isteyen üreticilerin 27 Mayıs 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar ilçe Koordinasyon Merkezleri'ne müracaat etmeleri gerekmektedir.
Editör: TE Bilişim