MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan Yunus Emre ve Tabduk Emre caddelerinde yenileme çalışması başlattı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula'nın çehresini değiştiren projeleri ile vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Tarihi, doğal ve kültürel zenginliklere sahip olan Kula'nın hak ettiği kent görünümüne kavuşması için yatırımlarına aralıksız devam eden Büyükşehir Belediyesi, Yunus Emre ve Tabduk Emre caddelerindeki çalışmalarında da hızla ilerliyor. Caddelerde; elektrik ve telefon kablolarının yer altına alınması, içme suyu şebekelerinin yenilenmesi, yağmurlama sisteminin yapılması ve sulama şebekelerinin kurulması gibi alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yol düzenleme çalışmalarına başladı.
Caddeleri sil baştan yenilediklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Kula'nın örnek bir kent yapısına sahip olması için Kula Belediyesi işbirliğinde yoğun mesai harcadıklarını söyledi. Caddelerdeki yol ve çevre düzenlemesi ile birlikte aydınlatma çalışmalarını da kısa süre içerisinde tamamlayarak vatandaşlara nefes aldıracaklarını ifade eden Gençoğlu, "Toplamda bin 365 metre uzunluğundaki bu iki caddemize 2 bin 260 metre andezit bordür, 66 bin 650 metrekare üç santimlik andezit levha ve 14 bin metrekare taban tuğlası döşenecek. Bununla birlikte kaldırım ve yol aydınlatmalarıyla modern bir görünüme kavuşturulacak olan Yunus Emre ve Tabduk Emre caddeleri en kısa zamanda halkımızın hizmetine açılacaktır. İlçemize hayırlı olsun" dedi.
Tabduk Emre ve Yunusemre caddelerindeki çalışmaları yerinde inceleyen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da, "Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Kula'mıza yakışan hizmetleri kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kula, uzun zamandır bu denli yol yapım çalışmasına tanık olmamıştı. Vatandaşlarımızın güvenli ve konforlu bir şekilde caddelerimizi kullanmaları için Kula'mızın kent kimliğine uygun bir projelendirme gerçekleştirdik. İnşallah, kısa bir süre içerisinde yollarımızı tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Hayırlara vesile olmasını diliyor, başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim