MANİSA Büyükşehir Belediyesi'nin Daire Başkanları, Saruhanlılı mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda buluştu. Büyükşehir Belediyesi, Saruhanlılı muhtarların taleplerini dinledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki muhtarlarla toplantılar düzenleyerek mahallelerden gelen taleplere çözümler üretiyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Daire Başkanları, Saruhanlılı muhtarlarla kahvaltıda buluşarak dilek, öneri ve şikayetleri dinledi. Saruhanlı'da düzenlenen toplantıya; Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Cem Çöllü, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Hayri Okkalı, Kaynak ve İştirakler Daire Başkanı Serpil Çakır, Saruhanlı Koordinasyon Şube Müdürü Hakan Ulak, Hal Şube Müdürü Ferda Türker, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı personelleri Mehmet Baştuğ, Cem Özleyen ve muhtarlar katıldı.

HAKAN ULAK: ‘ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ'
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı Koordinasyon Şube Müdürü Hakan Ulak, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün talimatları ile ilçemize birçok yatırım yapıldı ve yeni yatırımlar da planlanıyor. Saruhanlı'da alt yapıdan üst yapıya kadar her alanda Büyükşehir Belediyesi yoğun mesai harcıyor. Altyapımızdan yollara, çevre düzenlemesinden mezarlık bakımlarına kadar onlarca alanda hizmet veriyoruz. Siz değerli muhtarlarımızla da bir araya gelerek dilek, öneri ve şikayetlerinizi dinliyor, çözüm üretiyoruz" diye konuştu.

5957 SAYILI HAL KANUNU ANLATILDI
Kaynak ve İştirakler Daire Başkanı Serpil Çakır, 5957 Saylı Hal Yasası ile ilgili muhtarları bilgilendirdi. Daire Başkanı Çakır, İl genelindeki faaliyetleri kapsamında da açıklamalar yaparak Saruhanlı ilçesinde de Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarına büyük bir hızla devam ettiğini söyledi.

ÜRETİCİLERE SÜREKLİ DESTEK
Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin üreticilerin her zaman yanında olduğunu ifade eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Hayri Okkalı, "İlçelerimize hayvan sulama göletleri, fidan desteği ve ana arı dağıtımı gibi birçok hizmet götürüyoruz. Bunların yanında çiftçilerimiz için sera desteği gibi çalışmalar yapıyoruz. İhtiyaç belirlenen bütün bölgelerdeki üreticilerimize destek vererek hemşerilerimizin gelirlerini artmasını sağlıyoruz" dedi.

MUHTARLARLA BİRLİKTE DAHA İYİ VE KALICI HİZMET
Mahallelere verilen hizmetlerde muhtarların kilit rol oynadığını belirten Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Cem Çöllü, "2009 yılında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'le birlikte ‘Manisa Değişiyor' sloganı ile yola çıktık. Manisa Belediyesi iken 57 mahalleye hiçbir ayrım yapmadan hizmet götürdük. Şimdi bu hizmet anlayışımızı 17 ilçemizdeki tüm mahallelerimizde gerçekleştiriyoruz. Mahallelerimize daha iyi ve kalıcı hizmetler verilmesi noktasında da muhtarlarımızın görüş ve önerileri bizler için büyük önem taşımaktadır. Mahallelinin isteklerini ve ikamet ettikleri yerlerin eksikliklerini bizlerden daha iyi biliyorlar. Muhtarlarımız ile işbirliği içerisinde Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini tüm mahallelerimize ulaştırabiliriz. İşbirliği ile daha iyi ve kalıcı hizmetler üretebiliriz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim