Manisa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararla 8 Şubat’tan itibaren HES Kodu Tanımlaması yapmayan vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanamayacağı kararının vurgulandığı açıklamada, Manisalıların bir an önce Manisa Kartları’na HES Kodu Tanımlaması yapmaları gerektiği ifade edildi.

MANULAŞ Genel Müdürlüğü, Manisa Kart uygulamasına HES Kodu Tanımlama işleminin nasıl yapılacağı şeklinde bilgilendirmede bulundu. MANULAŞ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada henüz Manisa Kart uygulamasına HES Kodu tanımlaması yapmayan vatandaşlarımızın; manisa.bel.tr-manulas.com.tr adreslerinden, E-devlet üzerinden ve Manisakart mobil uygulamasından HES kodunun Manisakart ile eşleştirilebileceği bildirildi.

Toplu Taşıma Araçlarını Kullanamayacaklar

MANULAŞ Genel Müdürü Mehmet Özgür Temiz de konuya ilişkin açıklamasında, “İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun 25.01.2021 Tarihli ve 2021/3 sayılı kararı gereğince HES kodu tanımlaması yapılmayan elektronik/akıllı seyahat kartları ile binişlere 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren izin verilmemesi kararı alındı. Bu karar doğrultusunda tüm halkımızın, toplu taşıma araçlarını güvenle ve rahatlıkla kullanabilmeleri için HES Kodu Tanımlamaların bir an evvel yapmaları konusunda uyarmak istiyoruz. Manisa Kart’larına HES Kodu tanımlamayan vatandaşlarımız, 8 Şubat 2021 tarihi itibariyle toplu taşıma araçlarımızı kullanamayacaklar” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim