Kısa adı BÜKSEV olan ve 2017 yılında Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın eski başkanlarından merhum Bülent Koşmaz adına kurulan Bülent Koşmaz Sağlık ve Sosyal Eğitim Vakfı, hasta ve yakınları ile tıp alanında eğitim gören öğrencilere destek vermek adına çalışmalarını aralıksız bir şekilde yürütüyor.

Vakıf, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi ile imzalanan protokol kapsamında hastane sosyal hizmetler birimi ile hastalara destek çalışmaları sürdürüyor. Vakfın Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı, Bülent Koşmaz’ın eşi Saaded Koşmaz, vakfın çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Koşmaz şunları aktardı: “Vakfımız tarafından çocuk-yetişkin kanser hasta ve yakınlarına ulaşım, konaklama, gıda, giyim, oyuncak ve benzeri destekler veriliyor. Yaptığımız organizasyonlar kapsamında hastanede ve hastane dışında tedavisi süren hastalara medikal malzeme yardımları yapılıyor. Çocuk hastalarımıza hayallerindeki oyuncaklar ve kıyafetler armağan ediliyor. Maddi yetersizlik içinde olan birçok aileye düzenli olarak gıda yardımları yapılıyor. Bugüne kadar maddi durumu yetersiz hastalarımıza ve ailelerine 200 adet alışveriş çeki verildi ve düzenli olarak her ay verilmeye devam ediliyor.”

HASTANEYE CİHAZ BAĞIŞI

 Tedavi için başka şehirlerden ya da Manisa ilçelerinden merkeze gelen hastalara da destek verdiklerini ifade eden Koşmaz, “Tedavi için ilçelerden veya şehir dışından gelen hastaların ulaşım giderlerini karşılıyoruz. Radyoterapi tedavisi ya da uzun süreli tedaviler gören hastaların da otelde kalmalarını sağlıyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar yaklaşık 600 hasta ve yakınına gecelik konaklama imkanı sağladık. Yardım yapılan ailelerin gelir ve sosyal durumları vakfımız tarafından titizlikle inceleniyor. Faaliyetlerimiz sadece bununla da sınırlı değil. Gönüllülerimiz ve bağışçılarımızdan elde edilen şartlı bağışlar doğrultusunda CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Yeni Doğan Birimi’ne fototerapi cihazı ve bir hastamıza akülü tekerlekli sandalye de bağışladık.” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERE BURS VERİYORUZ”

Vakfın ana amaçlarından birinin de öğrenci bursu olduğunu kaydeden Koşmaz, şöyle devam etti:

“Öncelik CBÜ Tıp Fakültesi, CBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Bülent Koşmaz Fen Lisesi öğrencileri olmak üzere, yurdun farklı yerlerinde sağlık alanında eğitim gören başarılı öğrencilere düzenli olarak burs sağlıyoruz. Bugüne kadar 54 öğrenciye burs verdik ve vermeye de devam ediyoruz.”

HEDEF, HASTA KONUK EVİ

Hasta konuk evi projesini hayata geçirmeyi amaçladıklarını açıklayan Koşmaz, “Proje ile ilgili gerekli araştırmaları yapıyoruz. Bu işle ilgilenen bir de komite kurduk. İnşallah bu projeyi en yakın zamanda hayata geçirmek arzusundayız.” dedi.

“ÇORBADA SENİN DE TUZUN OLSUN…”

 Yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini de söyleyen Koşmaz, “Bugünlerde başlamış olduğumuz ‘Çorbada senin de tuzun olsun…’ projemiz gönüllülerimizden, Manisalı hemşerilerimizden, hatta tüm Ege bölgesinden yoğun ilgi gördü. Haftada bir gün yapılması planlanan çorba dağıtımı haftada iki güne çıkarıldı. Bu proje kapsamında Salı ve Perşembe günleri CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi bahçesinde sabah 07:00-08:00 saatleri arasında hasta ve hasta yakınlarına sıcak çorba ikramı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim