Terzilik mesleğinin dededen miras kaldığını ifade eden Kayadelen aldığı eğitim ile terziliği geliştirmek isteğini söyledi.

  Makine üretiminin artması sonrası eski önemini yitirmeye başlayan terzilik sektörüne yeni bir soluk kazandırmak için yola çıkan Manisa'nın Kula ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki Okan Kayadelen dedesinden öğrendiği mesleği üniversitede okuduğu moda tasarım bölümüyle perçinleyerek kendi işyerini açtı. Kula'daki tek diplomalı terzi olan Kayadelen mesleğin gençlere ihtiyacı olduğunu söyledi.

  "GENÇLERE HİTAP EDECEK TERZİ YOK"

  Mesleğe olan ilgisi ve merakı sonrası üniversiteye adım attığını belirten Okan Kayadelen güncel moda tasarımları ile Kula’ya yararlı işler yapmak istediği belirtti. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi moda tasarım bölümünden aldığı eğitim ile mesleğin ince detaylarına hakim olduğunu ve güncel modayı Kula’da üretmeyi hedeflediğini belirten Kayadelen, "Mesleğim dededen kalma bir meslek. Ben de bunu daha da profesyonelleştirmek adına mesleki eğitimini aldım. Kula’da Hacı Ömer Özboyacı Meslek Lisesinde Giyim Üretim Bölümünü okudum. Lise sonrası da Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümünü bitirdim. Bu mesleği seçmemdeki sebep memleketimizde genç terzi yetişmiyor olması. Gençlere hitap edecek bir terzi olmadığı için bu terzilik işini geliştirip Kula’ya yararlı bir şeyler yapmak için bu işe girdik. Allah utandırmadı gömlek dikimine de başladık. KOSGEB’e proje sundum onu bekliyorum. Gençlere bu meslekte ihtiyaç var çünkü alttan yetişen eleman yok. Yetişen yeni bir nesil olmadığı için eleman sıkıntısı çekiyoruz. Gençlere bu meslekte biraz daha önem düşüyor. 5 yada 10 yıl sonra çalıştıracak eleman bulamayacağız." dedi.

  EĞİTİMLE TERZİLİĞE BAKIŞI DEĞİŞTİ

  Üniversitede aldığı eğitimden dolayı terziliğe bakış açısının değiştiğini kaydeden Kayadelen, "Eğitim sonrası terziliğe bakış açım da değişti. Klasik terzilik anlayışından çok daha güncel, modayı takip eden bir terzilik anlayışımız var. Bunun içinde genç arkadaşlar ile oturup birebir nasıl yapabilirizi konuşarak yaptığımız işleri takip ediyoruz. Buda bize daha farklı şekillerde daha da güzel iş çıkarmamıza yardımcı oldu. Bu bölümü mesleği sevdiğim için seçtim. Gençlerimize bu bölümü seçmelerini tavsiye ederim. Önü açık bir meslek. İnsanlar giyindiği sürece bu meslek bitmez." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim