MANİSA'NIN Saruhanlı ilçesinde bir ilkokul öğretmeninin 20 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla görülen davada öğretmen Y.K., "Ben sendika yöneticisi olduğum için bana karşı komplo düzenlenmiş olabilir" diyerek kendini savundu.
İddiaya göre, Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde bulunan Neval Yaralı Milli Egemenlik İlkokulu'nda sınıf öğretmeliği yapan Y.K., yaşları 7-8 arasında olan kız ve erkek çocuklara sınıfta ders işlerken cinsel istismarda bulundu. Olayı geçtiğimiz yarı yıl tatilinde ortaya çıkmasıyla birlikte öğretmen Y.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Dosyada gizlilik kararı bulunan cinsel istismar davasının ilk duruşması Manisa Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Öğretmen Y.K., her çocuk için ayrı ayrı olmak üzere toplamda 486 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

"BANA KARŞI KOMPLO OLABİLİR"
Mahkemede ifade veren sanık Y.K. ise ifadesinde şunları söyledi:
"Ben çocuklara kesinlikle cinsel eğilimim yok. Yapmadım. Öğretmen gibi başlarını okşadım ilgili davrandım. Tuvalet alışkanlıkları olmayanlar vardı tuvalete götürdüm. Terleyenlerin sırtlarını kontrol ettim üstünü çıkarıyorsun. Tek tek ilgilendim. Ben sendika yöneticisi olduğum için bana karşı komplo düzenlenmiş olabilir. Bir kadın hakkında bu suçlamalar yapılsaydı bu şekilde yargılanacağını düşünmüyorum. Eşimle aynı okulda öğretmenlik yapıyorum. Böyle bir şeyi yapmam."
Müşteki sıfatıyla dinlenen 2 veli ise olaya tanık olduklarını iddia etti. Dava 21 Ekim 2016 tarihine ertelendi. Y.K.'nın ise tutukluluk haline devam edilmesi kararı verildi.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinden açıklama
Dava öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri Manisa Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de destek verdi. Platform adına basın açıklaması yapan Sevgi Akyüz, dava hakkında bilgi vererek, "Kamuya kapalı olarak yürütülecek davada Yakup Kılınç, eğitici ve öğretici sıfatından yararlanarak kendisini savunamayacak yaştaki küçük çocuklara sistematik cinsel istismarda bulunma suçundan ortalama 486 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacaktır" dedi.

"TCK'DAKİ DEĞİŞİKLİK ÇOCUKLARI SAVUNMASIZ BIRAKACAK"
Akyüz ayrıca Anayasa Mahkemesi tarafından, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK), çocuğun cinsel yönden istismarını düzenleyen 103. maddesinin birinci fıkrasındaki "15 yaşını tamamlamamış her çocuğa karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranışın cinsel istismar sayılacağına" ilişkin hükmü iptal edilmesine de tepki gösterdi. Akyüz şöyle konuştu:
"Bu karar hukukçular arasında da tartışmaya neden olmuştur. Kararı olumlu karşılamayan hukukçular, kararın her ne kadar 6 ay sonra yürürlüğe girecek olsa da bu durumun çok ayrıntılı yeni yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini ve her olay için böyle düzenlemeler yapılmasının olanaksızlığını dile getirmektedirler. Bu maddenin iptali çocukları savunmasız kılacak ayrıca ülkemizin kanayan yarası olan kız çocuklarının çok erken yaşta evlendirilmelerinin önünü iyice açacaktır."
CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise, "15 yaşından sonrasının bile biz bu kapsama alınmasını beklerken ve talep ederken, çünkü hem Birleşmiş Milletlerin kararlarında var hem de Dünya Sağlık Örgütü'nün kararlarında var. 18 yaşını doldurmamış herkes çocuk statüsündedir. Dolayısıyla 15 yaşından öncesini bile hiçbir şekilde ne suçu işleyen kişinin ne istismara uğrayan çocuğun vücut bütünlüğü bozulup bozulmadığına bakılmaksızın, ne ruh sağlığının bozulup bozulmadığına bakılmaksızın kesinlikle cinsel istismar suçundan en yüksek dereceden cezalandırılması gerekir" diye konuştu.
Dava hakkında bilgi veren Manisa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Avukatlarından Gülsüm Yiğit ise, "Sanığın 4 yıl önce okuttuğu ilkokul öğrencilerinin bir kaçının o dönemde yaşanan istismarı okul yönetimine bildirmesiyle söz konusu olay ortaya çıkmıştır. Okul yönetiminin, öğrenci velilerinin savcılığa yapmış olduğu şikayetler üzerine ocak ayından bu yana 17'sinin yaş küçüklüğü nedeniyle çocuk izleme merkezinde, 11'nin de Saruhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifadeleri alınmıştır. Aynı zamanda mağdur çocukların velileri öğrenciler ve öğretmenlerden oluşan 30'a aşkın kişinin dosya kapsamında ifadesi bulunmaktadır. Tüm bu ifadelerin ardından şüphelinin de ifadesi alınarak iddianame hazırlanmış, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde TCK'de bulunan her bir çocuk için ayrı ayrı "Çocuğun cinsel istismarı" suçu iddiasıyla 2016'ya 165 esaslı Kamu Davası açılmıştır. Mağdur çocukların zarar görmemesi için dosyada gizlilik kararı alınmıştır. Ayrıca sanığın soruşturma aşamasından bu yana tutukluluğu devam etmektedir" dedi.
Editör: TE Bilişim