İmza töreninde konuşan Başkan Ergün, cadde üzerindeki toplam 145 araçlık otoparkların işletme yetkisinin Ahmetli Belediye Başkanlığına devredildiğini belirtirken, Ahmetli Kavşak Projesi ihalesinin de yaklaşık 10 gün içerisinde gerçekleşeceğini müjdeledi.

Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, Atatürk Bulvarı ve Hükümet Caddesi üzerindeki 145 araçlık otoparkların yetki devir protokolünü imzalamak üzere, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret etti. Ziyarette protokolle ilgili ilk olarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün açıklamalarda bulundu. Başkan Ergün, “Ahmetli ilçesi cadde üzeri otopark alanlarının yetki devri ile ilgili protokolü imzalamak üzere Ahmet Alhan başkanımızla bir araya geldik. Ahmetli ilçesi, Atatürk Bulvarı ve Hükümet Caddesi’nin 13.08.2015 tarihinde 2015/72 sayılı UKOME kararında yazılı toplam 145 araçlık cadde üzeri otoparkların işletme ve işlettirilmesi Ahmetli Belediye Başkanlığına yetki devrini bugün imzalıyoruz. Bildiğiniz üzere daha önce Akhisar ve Sarıgöl’de cadde üzere otoparkların devrini gerçekleştirmiştik. Bugün de Ahmetli ilçemizdeki otoparkların yetki devrini imzalıyoruz. Değerli başkanımıza ve ilçe halkımıza hayırlı olsun. İlçe içerisindeki trafiğin daha sağlıklı kullanılması noktasında başkanımız ve ekibi daha duyarlı çalışacaktır. Vatandaşımızın huzuru ve refahı için bu çalışmayı gerçekleştirecektir. Hayırlı olsun, güle güle kullanın” diye konuştu.

“HASSASİYETLE ÇALIŞACAĞIZ”

Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan da, “Ahmetli’mizde ana cadde ile ilgili geçmişten gelen sıkıntılarımız vardı. Düzensiz araç parkları meclisimizde de tartışıldı. Bu sorunu otopark işletmeciliği ile düzenlenebileceğini düşündük. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu konudaki taleplerimizi ilettik. Kendisi, bizi kırmadı. Ana caddemizdeki trafik akışı daha sağlıklı ve güvenli olacak. Biz de bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğiz. İnşallah birlikte daha büyük hizmetlerin yapılmasına vesile olacağımıza inanıyorum. Zaten Atatürk Bulvarı’nda yol çalışmaları başladı. Bu çalışmanın bulvarın sonuna kadar süreceğini Cengiz Başkanımız daha önce söylemişti. Onu da yapacağımıza inanıyorum ve açılışına birlikte yapacağız. Hayırlı olsun” diye konuştu.

KAVŞAK PROJESİ DE İHALEYE ÇIKIYOR

         Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan’ın konuşmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçe halkının yıllardır özlemini çektiği kavşak projesinin de yaklaşık 10 gün içerisinde ihaleye çıkacağını müjdeledi. Başkan Alhan da yapılan çalışmalar dolayısıyla teşekkürlerini iletti ve konuşmaların ardından Ahmetli ilçesindeki cadde üzeri otoparkların yetki devir protokolü taraflarca imzalandı.

Editör: TE Bilişim